Skip to main content

Verwarrende middelen

woensdag 14 december-2011
Op 23 november (Effe wachten nog) schreven we over Hezbollah en het gekluns van de CIA in Libanon. Afgelopen vrijdag zond Al Manar een special uit over de zaak, waarin 10 Amerikanen uit de kast getrokken werden als CIA agenten. Zij ontmoetten hun informanten in Starbucks en Pizza Hut. De beveiliging van Hezbollah zou data analyse software gebruikt hebben om de mobieltjes van de informanten en de CIA agenten te volgen.
Maar niet gezeurd, er is iets nieuws uit de Amerikaanse koker gekropen. Een nieuwe multinational. De Lebanese Canadian National Bank of Beirut (witwassen van drugsgelden) en het Mexicaanse Zetas kartel (coketransporteurs) werken met ene Ayman Joumaa (Libanees) samen. Joumaa wordt door de VS beschouwd als één van de groten in de handel van snuifmiddelen en als financier van Hezbollah. De beschuldiging komt uit de koker van de DEA (zie de reeks: Fast en Furious), dus dat zit vast wel gebeiteld. Nu wordt nergens de link met Hezbollah bewezen, maar het klinkt wel goed in de oren. Hezbollah, Syrië, Iran: één pot nat, althans volgens de Israëlisch-Amerikaanse propaganda.
Nu zal die Libanese bank vast niet zoveel poen hebben witgewassen als Wachovia Bank in de VS (dat was pakweg 380 miljard dollars). Uiteraard is niemand van Wachovia hiervoor veroordeeld, wel betaalden zij een boete van 110 miljoen dollar (0,33% van het witgewassen geld). O ja, zij gaven ook nog een bijdrage van 1,2 miljoen dollar aan de verkiezing van ene Obomba.

Klik hier om uw reactie toe te voegen