Skip to main content

Het kezen van de Chinezen (002)

08 april 2017

donderdag 11 augustus-2011
De Chinezen hebben een deal gesloten met de Paki's. Ze gaan vanuit het buitengewest Xinjiang een treinverbinding aanleggen met de havenplaats Gwadar aan de Arabische Zee. Heel toevallig zijn de Chinezen ook in die haven aan het knutselen. En dat bracht de Amerikanski's ertoe om luid te boeren, dat Bejing daar ook bezig was om een pleisterplaats voor zijn vliegtuigmoederjonken en ander modern drijvend materieel uit de meccanodoos te tovelen. Om die uitbreiding van de Chinese invloedsfeer een bamboestok tussen de spaken te steken, schrikken de Pentagoniërs en de Langleyboertjes er niet voor terug om groepjes Baluchistaanse baarden te voorzien van wapentuig. Om hun eigen lente uit de grond te stampen.
Maar daar blijft het niet bij. Ook de Oeigoeren krijgen steun om hun nationalistische bloemetjes in Xinjiang buiten te zetten. Uit de Chinese provincie, die door de USSA al jaren geleden met vooruitziende blik is omgedoopt tot Oost-Turkestan, komen nieuwe berichten over terreuraanslagen tegen de Han-Chinese nieuwkomers. Uitgevoerd door luitjes die in Pakistan een spoedcursusje hadden gevolgd bij een filiaal van Al Schijthuis.
Ook hier dus een verbinding tussen de Amerikanski's en de fanatieke familie van Captain Caveman. Net als in de jaren negentig in het voormalige Joegoslavië en momenteel in Libië. Want om de baas te blijven in de wereld gaat Washington geen Arabische zee te hoog. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Het kezen van de Chinezen