AIPAC en de Leugen Fabriek (006)

25 februari 2017
Hits: 506

donderdag 23 september-2004
Het FBI onderzoek naar AIPAC en de Israëlische spionage in de VS wordt geleid door ene David Szady. Dat zal U wel niks zeggen. Hij heeft geruime tijd voor de CIA gewerkt als hoofd van de Counterespionage Group (CEG) en was toen betrokken bij een zaak waarin sprake was van religieuze discriminatie tegen een CIA medewerker. Dit was Adam Ciralsky, een jurist die begin december 1996 bij de juridische afdeling van de CIA begon. Enkele dagen later ontstonden er twijfels aan de loyaliteit van Ciralski en werd hij onderwerp van intern onderzoek. Volgens Ciralski omdat hij joods was en totde joodse religie behoorde. Hij diende klachten in, zowel intern als extern, maar zijn contract werd niet verlengd. Volgens voormalige collega’s zou er binnen de CIA sprake zijn van antisemitisme. Het spook van Pollard, die als enige Amerikaan in de bak zit (landverraad) wegens spionage voor Israël, en het verhaal dat er behalve Pollard een mol binnen de CIA zou zitten waarde in die tijd heftig rond. Szady werd in 2000 door president Bush benoemd tot hoofd van de National Counter Intelligence Board en vertrok daar in 2002 om bij de Counter Intelligence van de FBI te gaan werken.
Nu duikt zijn naam op met de geur van anti semitisme, terwijl hij belast is met het FBI onderzoek naar Israëlische spionage. FBI directeur Robert Mueller kan hierover meepraten. Hij was in de jaren zeventig werkzaam bij het kantoor van de Openbaar Aanklager in San Francisco en in de jaren negentig als Openbaar Aanklager aldaar. Vandaar dat hij op de hoogte was van de zaak tegen de Anti Defamation League (ADL) die eind jaren tachtig begin jaren negentig anti-apartheid en pro-Palestijnse demonstranten in Californië bespioneerde. Roy Bullock, toen hoofd van de ADL in San Francisco, bespioneerde Amerikaanse burgers, legde dossiers over hen aan, gaf deze dossiers onder andere door aan de Israëlische en de Zuid Afrikaanse (apartheids) regering. De zaak kwam voor de rechter en in 2002 regelde de ADL schadevergoedingen met een aantal aanklagers.

Zie eveneens het artikel over AIPAC "Likoedgate en de Iraanse bom" in het zojuist verschenen 395ste (papieren) Kleintje Muurkant...

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 506

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch