Het zingen van de zwaan

Hits: 520

dinsdag 24 januari-2012
Treurnis op het Zandpad in Maarssen op 13 september vorig jaar. Buurman Geeris was de pottenbak ingegaan. En dat niet alleen, ook zijn holding en een kleine vlucht aan satellieten van deze prominente padbewoner waren bijgezet in het lugubere faillissementenmausoleum. Zo sta je te boekals meloenair en zo sta je leeg op een houtje te bijten uit de tuin van Maria Bernadette (1). Want gelukkig moesten de gretige jurken met hun fikken van het op haar naam staande landgoed Gansenhoef afblijven. Evenals van haar eigen meloenen uit familiebezit.
Volgens het eerste snuffelrapport van de aangewezen curatoren zat er voor Leo's schuldeisers nog maar weinig muziek in de urnen van zijn overleden vehikels. Misschien waren er nog wat vrolijke noten te peuren uit zijn deelnemingen in de Zwitserse firma's Somax en Helios. En wie weet kan er nog een leuke tune worden gecomponeerd uit de opbrengst van de aandelen Diependael BV, die Leo had verpatst voor het symbolische bedrag van 1 euro, maar allicht wat meer waard vertegenwoordigden.
Verder ziet het er ook atonaal uit in de debiteurenportefeuille. Kwoot:: "... een groot deel van de debiteuren is zelf niet (langer) in staat aan de betalingsverplichtingen te voldoen". Je zou bijna denken dat Leo een zootje krabbers om zich heen heeft verzameld. Maar hoe zit het dan bijvoorbeeld met zijn deelneming in de onder de vleugels van Teleconnect opererende Hollandsche Exploitatie Maatschappij en het fabuleuze Ageviewer project? Met aan het roer Leo's meloenengappie Hendrik van den Hombergh, de zakenpartner van kofferkoning en ex-Hakkelaardude Henk van de Meene (2). En wat is er geworden van de Stichting Administratiekantoor Geeris, die indertijd werd geleid door de roemruchte bef Oscar Hammerstein en vrouwtje Maria Bernadette? Zo maar een paar vragen. Want gek hè, het kan er bij ons gewoon niet in, dat er geen poser meer is te vinden op Leo's trieste begraafplaats. Stay tuned.

1. Maria Bernadette Vehmeijer, de echtgenote van Leo.
2. Zie het kleine maar smakelijke serietje "Borrels en beeld" van augustus vorig jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 520

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch