Skip to main content

Schimmen achter Pim (044)

24 maart 2017
Hits: 480

maandag 25 juni-2007
We hebben het een paar afleveringen terug al eens gehad over de financiële eilie waarin Jos "Vuurpijl" van der Meer in 1983 terechtkwam. Allerlei lullige onderzoeken aan zijn Nootdorpse pantalon vanwege vermeende malversaties. Kwam over het algemeen weinig van terecht. Ook al omdat allerlei betrokken notarissen, bankdirecteuren en meer honourable men van dit slag diepvriesboter op hun kruin hadden. Hoe was die daar terechtgekomen? Volgens een van onze bronnen alsvolgt:

"Notarissen en bankdirecteuren weet hij onder onmenselijke druk te zetten om ondanks het ontbreken van benodigde stukken "alvast" te tekenen of goedkeuring te verlenen. Als ze dat één keer gedaan hebben hangen ze en moeten ze op straffe van openbaarmaking hun medewerking blijven verlenen. Als hij eenmaal weet wat voor hobbies notarissen, bankmedewerkers, belastinginspecteurs enzovoort hebben, stuurt hij ze ongevraagd grote cadeaus op hun hobbygebied. Als ze het niet binnen een dag retourneren hangen ze. Op deze manier is menige fraude of andere belastingzaak de doofpot ingegaan. Overigens: één van de Fiod-rechercheurs, die betrokken was bij het onderzoek naar Jos halverwege de jaren tachtig, was ons huidige Kamerlid en vorige minister van Defensie Henk Kamp. Ook dit onderzoek liep met een sisser af".

Nou is Henk de laatste paar jaar een expert geworden op het gebied van vuurpijlen en granaten. Hij zal toch niet gedreven door een formidabel Kampsyndroom uit de jaren tachtig in commandokledij en zwarte strepen onder zijn oogjes 'snachts door Delft en Den Haag ronddolen? Op zoek naar Jos en zijn bolides. Even bellen met een Freud. Je weet maar nooit. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Schimmen achter Pim