Skip to main content

Romney of wel?

zaterdag 11 augustus-2012
Denkt u dat het hier iemand ene flaus ausmaakt of Obomba eind van dit jaar zijn tweede termijn binnenhengelt of dat Mitt Romney de eed aflegt? Nee, wij ook niet. Maar vandeweek vond de Volksfiets het kennelijk toch nodig om zijn clubje lezers te verrassen met een artikel over Mitt. Buiten de mud meloenen die hij in Israël heeft opgehaald voor zijn verkiezingscampagne zou deze kandidaat voor Bibi’s internationale lijst van zakkenvullers namelijk ook deftig gestiekt worden door Bain Capital. Geen reden om van verbazing achterover te vallen in een pan met snert, want Mitt heeft jarenlang voor Bain gewerkt. In een topfunctie.
Wat wist de Volksfiets op te takelen uit de Huffington Post? Dat Mitt in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor de firma Bain een zakelijke connectie op poten had gezet met een peloton oligarchen in El Salvador. Nog zo erg niet, maar die rijke stinkers werden in verband gebracht met moord, doodslag en handel in verwarrende middelen tijdens de toen gevoerde burgeroorlog. Lees en trek daarna uw broek omhoog.
Nou, nee laat maar weer zakken. Want wat lezen we nou? Dat de USSA die periode inmiddels ziet als een zwarte bladzijde in zijn recente geschiedenis. Een gotspe uit de ereklasse. Je hoeft alleen maar te denken aan Hiroshima en Nagasaki, de operatie Phoenix, de operatie Condor, Grenada, de inval in Irak, de samenwerking met Al Schijthuis, het kelen van ettelijke regeringsleiders, het economisch wurgen van landen die weigeren in de ganzenpas te lopen etcetera etcetera en je beseft dat het Amerikaanse geschiedenisboekje vol met zwarte bladzijden zit. Maar wat wil je als je al begint met het uitmoorden van zo goed als je hele autochtone bevolking? De USSA is per saldo een land waar met name sedert de Tweede Wereldoorlog alle leiders paard hebben leren rijden in de Apocalypsmanege.
Terug naar Mitt. Want uit andere Amerikaanse bronnen dan de Volksfiets meent te moeten raadplegen komt naar voren dat er nog meer kutkevers ronddarren in het sponsorbestand van de Republikeinse presidentskandidaat.
Zoals gokkoning Sheldon Adelson die ervan wordt beschuldigd, dat de poen van zijn cliëntele niet alleen via de gleufjes van zijn eenarmige bandieten zijn richting opkomt, maar ook via de gleufjes van blote dames. En verder worden nog een paar van zijn topfunctionarissen serieus verdacht van respectievelijk handel in ernstige middelen, een paar nummertjes afpersen en het witwassen van tientallen meloenen aan duistere poen.
Een van de dagvodden van Adelson’s vriend Rupert Murdoch haastte zich te vermelden dat Adelson zelf geen verdachte is. Waar het betrokken vod die info vandaan heeft gehaald is niet helemaal duidelijk, maar een hackje is gauw gemaakt. Binnenkort zullen we dus bijvoorbeeld wel vernemen welke Nederlandse voetballers in de kast verblijven, wie in Utrecht zwaar gokt op verrassende verlieswedstrijden van de thuisclub, hoeveel Oosteuropese snollen tijdens het laatste Europese kampioenschap ‘sochtends het hotel van het Nederlands elftal verlieten en meer van dat spannende nieuws. Maar dit terzijde. Romney daalt in de peilingen. En bij Adelson kan je gokken bij hoeveel stembussen in Florida wordt gesjoemeld tijdens de komende verkiezingen om zijn kandidaat in de race te houden. God bless America.

Klik hier om uw reactie toe te voegen