Mossad na de maaltijd (001)

14 maart 2017
Hits: 377

vrijdag 2 november-2012
Iedereen wist het. Maar het is nu eindelijk officieel. Israëlische geheimsmurfen hebben in 1988 de Palestijnse leider Khalil Ibrahim Wazir gekeeld bij een bliksemoperatie in Tunesië. De posse stond onder leiding van Nahum Lev, die over dit kunststukje in 2000 een interview weggaf aan journalist Ronen Bergman en kort daarna de geest gaf na een motorongeval (hm). De publicatie van het niet zo zuinige puntje nieuws werd tot nu toe door de Israëlische autoriteiten tegengehouden, maar kennelijk sprong eerder deze week voor het dagvod Yediot Aharonot het stoplicht miraculeus op groen.
Wazir aka Abu Jihad was de oprichter van de Palestijnse verzetsbeweging Al Fatah en een vertrouweling van de toen eveneens in Tunesië verblijvende PLO-leider Yasser Arafat. Hij werd door Tel Aviv verantwoordelijk gehouden voor talloze aanslagen in Israël, waaronder de kaping van een bus in 1978 die uiteindelijk 38 Israëliërs het leven kostte. Verder werden ze tussen Haifa en Eilat ook niet blij van de eerste Intifada, die Wazir in 1987 had helpen organiseren. Al met al een goeie reden om hem voorgoed om te leggen.
Waarom nu ineens wel het nieuws naar buiten mag worden getild is net zo onduidelijk als de toekomst van de zorgpremie. Maar mogelijk heeft het iets vandoen met de opgraving van Yasser Arafat in verband met de verdenking dat de Mossad hem een snufje polonium heeft toegediend. We laten ons verrassen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 maart 2017
Aantal keren bekeken: 377
Mossad na de maaltijd

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch