Kafka in Zeist (028)

11 januari 2017
Hits: 466

woensdag 16 februari-2011
Heeft de gemeente Zeist een zusterstad op Siciliƫ? Zou je zomaar geloven. We kregen weer een mailtje vol frustratie en woede. Willen we niet onthouden. Komt ie:

"Jullie schrijven al steeds over de puinhoop in Zeist. Het is nog erger. Neem nou eens de sector bouwen en bestemmingsplannen. De Dalweg: een mooi gebied tussen de Dalweg, Minckelerslaan en Kritzingerlaan, maar een puinhoop wat erachter zit. Bouwplannen voor een bejaardenhuis in een klein bos. Worden de bewoners uitgenodigd voor een inspraakavond. Allemaal poppenkast, want alles is al lang bedisseld.
Berkenlaan. Er is daar al jarenlang een illegaal pension voor Polen (net als op de camping). Dwangsommen haalt de gemeente niet op (net als op de camping). De eigenaar is een vriendje van, dus... Het is een schande dat dat in Nederland voor kan komen. De schuur ernaast is van dezelfde eigenaar. Die schuur heeft een dak dat er niet op mag zitten. Gemeente doet geen drol. Als ze nou gewoon die dwangsommen gingen ophalen. Dan hebben ze meteen een vollere kas. Doen ze een keertje wat goeds voor de burgers.
Andere domme zet van de ambtenaren: de afdeling van mevrouw Groeneveld (1) wilde vorig jaar de begraafplaats verkopen. Koper gezocht, kontrakten voorbereid, alles was al bijna rond. Toen vertelde een wakkere ambtenaar aan zijn werkgever dat een gemeente in het bezit moet zijn van een begraafplaats. Een begraafplaats verkopen en dan een nieuwe daarnaast aanleggen? Stelletje slome zakkenvullers! Zoiets weet een ambtenaar toch? Of heb ik teveel vertrouwen?
Wilt u het uitzoeken? Ik hoop het. Hoog tijd dat de mensen in het gemeentehuis eens wakker worden geschud. En in een tijd van bezuinigingen niet alleen minder uitgeven, maar ook meer doen.
"

Nou gaan we eens een hengeltje naar uitgooien. Aan het aas zal het niet liggen. Stay tuned.

(1) zie onze eerdere berichtgeving via onze zoekmachine

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 466
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch