Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (109)

01 juni 2015

maandag 28 januari-2013
Je kan twee dingen doen als je door de pers wordt overreden. Je gebit stijf op elkaar houden of uit volle borst gaan zingen. Tot nu toe heeft Sir Cliff Richard OBE het wijze voorbeeld van Nederlandse collega’s als Paul de Leeuw en André van Duin gevolgd en zijn stembanden stil gehouden (1). Maar hoe lang houdt ie dat nog vol? Hij was namelijk een van de BE-ers, die regelmatig een bezoekje brachten aan Elm Guest House. Het door Harry en Carole Kasir geëxploiteerde homobordeel in de Londense buitenwijk Barnes, dat in de jaren tachtig en beginjaren negentig ondermaatse knapen liet aanrukken uit een kindertehuis om aan de geweldige behoefte aan vers vlees te kunnen voldoen. En tien procent korting in rekening bracht als je lid was van de in Nederland gevestigde homosensuele reisvereniging Spartacus. Cliff was bij die gelegenheden vaak in gezelschap van ene Ronnie Wells aka “Gladys”. Ooit lid van het zangtrio “The Viscounts” en later een bekende horecaffer. It took two to tango.
Wat kan je in Engeland gebeuren als je als BE-er voor vermeend koterhopsen of het verzamelen van blote koterplaatjes voor de kadi wordt getrokken? Kan soms meevallen. Neem bijvoorbeeld (figuurlijk) Nicholas Beaumont-Dark. Zoon van een vroeger Conservatief parlementslid. Binnengevallen smurfen hadden vorig jaar maart een flinke hoeveelheid ellendig kotermateriaal op zijn pc aangetroffen, waaronder beelden van babyhopsen. Wat kreeg ie voor straf? Eén jaar voorwaardelijk! Tzegtu? Eén jaar voorwaardelijk! En dat strafje wordt geëffectueerd als Nicholas binnen twee jaar opnieuw wordt betrapt op een staaltje van deze sensuele vuiligheid.
De kadi nam in haar beslissing mee, dat de zakenman geen poen vroeg bij de verdere distributie van de gore beelden aan andere leden van zijn geperverteerde clubje. Daarnaast was ie tot voor kort een prettige peer en een leuke vader geweest, had ie spijt betuigd voor zijn recente afwijking en gewezen op moeilijkheden in zijn persoonlijke levenssfeer. Het is toch wat.
Dus Cliff, mocht je ooit per ongeluk op een iets te jong veulentje uit een kindertehuis hebben gelegen en je moet ervoor achter het hekje plaatsnemen, gewoon zeggen dat het je spijt en dat je het nooit meer zal doen. No sweat. Stay tuned.

(1) Zie ondermeer aflevering 6 van de serie “Brieven uit de nor”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort