Skip to main content

Lolbroek (001)

08 april 2017

donderdag 24 juli-2008
Er zwerft een deal rond op het internet. Een document dat in 1996 zou zijn ondertekend door de van oorlogsmisdaden beschuldigde Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic en Clinton's Balkan-onderhandelaar Richard Holbrooke. Daarin staat dat vriend Radovan niet zou worden uitgeleverd aan de internationale beffen in Den Haag als hij zich zou terugtrekken uit het polletieke leven van zijn land. Als extra bonus zou hij dan ook nog zes tonnetjes dollar ontvangen. Niet slecht, want de dollar stelde in die dagen nog best wat voor.
Het bewuste document is al in september vorig jaar op het net gepleurd door ene Domegoj Margetic. Een Kroatische web-journalist die vorig jaar al eens drie maanden nor en tienduizend europese flappen voor zijn ballen heeft gehad, omdat ie in 2005 geheime getuigenissen uit een proces tegen een Kroatische generaal op straat had gemieterd. En vervolgens door zijn regering ernstig de bek werd gesnoerd. Maar dat gebeurt niet alleen in het o zo democratische Kroatie.
Hoe dit ook zij, ex-politici uit de Bosnisch-Servische hoek erkennen dat de deal tussen Karadzic en Holbrooke wel degelijk is gesloten. Holbrooke, de gesprekspartner van de Bosnische muslimleiders en de tegenwoordig als prinses rondstruinende Mabel Wippe Smit aan de vooravond van de NAVO-aanval op Servische burgerdoelen, ontkent (1). Zou je het zelluf wezen.

(1). Zie hiervoor de serie "Mabeltje" en dan vooral aflevering 10.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017