Skip to main content

Octopussy (272)

dinsdag 26 september-2006
7th Heaven International Group was op papier niet te linken met dear old R.V. Maar dat de Group net als de rest van de door ons al eerder vermelde zooi omgevallen BV’s toevallig op de Patroonsweg is terechtgekomen, is net zo waarschijnlijk als een bezoek van Jan Peter Klootviool aan een glijhuis vol Svetlana’s, Olga’s en Irina’s. Katvangers? Nooit van gehoord meneer. Niet? Ging zo: Je trok een batterij BV’s uit de grond, je zette er een paar lullo’s (oftewel katvangers) voor, je pompte er wat geld in om zaken te doen, je betaalde je leveranciers naar believen of helemaal niet, je pakte je winst uit het doorstoten van goederen of anderszins, dan liet je de zaak langzaam leeglopen, je haalde je poen eruit via een sterfhuisconstructie en aan het einde van de rit was iedereen blij.
Maar inmiddels is de wet aangescherpt en werden de lullo’s mede-aansprakelijk. No sweat. Gewoon doorgaan. Dan maar lullo de pineut. En mocht die achteraf nog babbels krijgen, dan stuur je iets ernstigs op hem af. Iets Oosteuropees of zo. Na faillissement volgt de bekende rondedans met de rechter-commissaris en de curator en die kunnen na een korte of langere periode hossen niet veel anders doen dan de zaak sluiten bij gebrek aan baten.
Zo liep het tot nu toe ook bij de 7th Heaven. Op 21 maart van dit jaar ging de boel down.
Oorspronkelijk gaf ene Pauline van der Kerk-Jones persoonlijk leiding aan de zaak, maar op 23 mei 2002 gaf die op papier de pijp aan Maarten. Of liever aan Sapheir Holding. Een front waarachter zij zelf plaatsnam. De boekhouding werd zoals gebruikelijk verzorgd door ene Iman Imanse van de firma Positivo (jawel) uit Hoofddorp.
Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Nee, maar toen de bijl viel waren zowel Sapheir als het meisje Van der Kerk uit zicht verdwenen. Aansprakelijk voor de shit bleken de BV’s Eekhoorn en Hego Holding, respectievelijk onder leiding van mevrouw Van Goethem-Henneman en de heer M.L. Davies, een hotelhouder uit Blackpool en oud-countrymanager van Coca Cola in Nigeria en China.
De 7th Heaven had al lang en breed de huur van het pand aan de Patroonsweg opgezegd en de zakelijke activiteiten vanaf begin 2005 op zijn beloop gelaten. Op de rekening bij de RABO-bank, toch al niet bekendstaand als erg kieskeurig als het om twijfelachtige cliëntèle gaat, stond nog de klapper van 22 euro. Crediteuren? Effe schijt aan. De administratie afgeven? No way, José. Waar die papieren lagen? Bij Malcolm Davies. Tot voor kort een gabbertje van Pauline van der Kerk en haar echtgenoot Folkert, opgedolven in een kroeg. En wie was de lullo van deze zevende hemel? Juist, de schielijk naar Engeland teruggekeerde Davies. Leuk hè? Maar we kunnen het nog leuker voor u maken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen