Skip to main content

Woest (005)

06 april 2017

donderdag 12 januari-2012
Voelt u het ook aan uw ochtendwater? Dat wordt vette hommeles in Pakistan. We mogen nu zo langzamerhand wel aannemen, dat de memo die president Zardari via (ex-) ambassadeur Haqqani en wapenhandelaar Mansoor Ijaz naar het Pentagon stuurde met het verzoek om de top van het Pakileger op vakantie te sturen, echt was (1). Ondanks het feit, dat Mansoortje nou ook niet direct in verband kan worden gebracht met een onbevlekte ontvangenis. Hij blijkt namelijk de zoon te zijn van ene dr. Mujaddid Ijaz. Nog niet zo erg, maar de inmiddels naar boven verhuisde Mujaddid was een van de pioniers van het Pakistaanse atoomprogramma, dat de wereld mede dankzij onze genereuze assistentie de Mobom bezorgde. Nou had de ouwe Ijaz volgens zijn zoon niks met de ontwikkeling van die bom te maken, maar waar rook is staat iemand met een sigaar in zijn hoofd.
Nog een schepje. Mansoor hoort bij de Council on Foreign Relations. Ruwweg een Amerikaanse tank vol denkers, die zich druk maken over de buitenlandse polletiek van de USSA. Met leuke mensen als pappa Bush, Dickie Cheney, Condy Rice, Georgie Soros, Bobby Inman en nog veel meer van dit soort grappenmakers. Dus dat houdt niet over. Bovendien treedt Mansoor regelmatig in de schijnwerpers van Fox News als buitenlandanalist. En Fox is geen miniscuul uitlaatpijpje in de internationale journalistiek maar een hoofdriool, waar elke dag een nummertje manipulatie wordt opgevoerd.
Maar zoals gezegd, het lijkt er sterk op dat dat memootje van Zardari echt is. En dat kan de Pakipresident zijn kop kosten. Misschien zelfs letterlijk. Wij houden de bloedzak voor u in de gaten. Stay tuned.

1. Zie aflevering 3 van 5 december 2011 om er weer een beetje in te komen

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017