Skip to main content

Groetjes uit Cairo (004)

08 april 2017

woensdag 5 juni-2013
Inpakken en wegwezen. Een kadi in Cairo had het blijkbaar aan zijn geefklieren. Hij bezorgde 27 NGO-hulpverleners een verblijf van vijf jaar in een zanderige kruipruimte. Gelukkig hadden die het onweer zien naderen en waren met de kameel van half zeven de Egyptische grens overgehobbeld. Op weg naar veiliger oorden. Vijf collega's, onder wie 1 American gringo, waren niet zo goochem geweest en mogen zich nu twee jaar afvragen hoe ze in allahsnaam zo stom waren geweest om zich achter de kont van de sfinx te verstoppen.
Denk je dat je er bent, ben je er nog niet. De betrokken kadi deed namelijk bij 11 man ook nog een jaartje voorwaardelijk in het winkelmandje. Daarnaast kieperde hij drie oh zo respectabele NGO's de Nijl in, op weg naar internationale wateren: Freedom House, National Democratic Institute en de Konrad Adenauer Foundation. Die moesten van de vrijgevige kadi opzouten, omdat ze geen vergunning hadden om opoe de straat over te helpen en de poen die ze omhanden hadden van te duistere afkomst was.
Wij mogen dan het Adenauer-vehikel nooit onder schot hebben genomen, die andere twee woelorganisaties herhaaldelijk (1). Dus we moeten in Egypte ook een abonnee hebben. Waar een kleine zandkorrel al niet groot in kan zijn. Stay tuned.

(1) Bezoek ons pyramidaal zoekbouwsel en u zult versteld staan

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Groetjes uit Cairo