Skip to main content

Lost in France (005)

11 november 2015

Zijn ze in douce France nog helemaal confuus van de knallende gebeurtenissen in juni bij de Amerikaanse onderneming Air Products in Isère of ze hebben opnieuw hoofdpijn. Waarom? Attention (1).
7 juli. Van een legerbasis in Miramas vlakbij Marseille blijkt een frisse voorraad wapens te zijn gejat. Een bosje granaten, een tuiltje explosieven en een waar boeket aan ontstekingen. De onverlaten hadden gewoon wat gaten geknutseld in het wat roestige hekwerk en 9 sloten doorgeknipt bij verschillende loodsen. Je moet er wat voor doen, maar dan heb je ook wat. De burgemeester van Miramas vond de diefstal verontrustend. Dat mag je wel zeggen.
14 juli. In de metropool Berre l' Etang ten noordwesten van Marseille schieten twee opslagtanks in de hens. Bij een derde tank is nog een ontsteking gevonden. Nee, nee, nou niet meteen bijdehand denken petite pomme, petit oeuf. De smurfen hebben nog geen verband kunnen leggen tussen het een en het ander. Of ze willen het nog niet zeggen. Anyway, het flink rokende boeltje bleek eigendom te zijn van de Amerikaanse petrochemische onderneming LyondellBasell, die ook zo knus vertegenwoordigd is in Rotjeknor. De vraag of terroristen aan de slag zijn geweest of lieden uit de gladiolensector cq. economic hitmen is nog even blijven hangen.
22 juli. Vandaag dus. Een Frans lokaal dagvod weet te melden, dat boven die tanks onbekende drones hebben gevlogen (2). Dat bericht is nog niet bevestigd. Maar mocht het zo zijn, dan kunnen we binnenkort misschien ook onze lol op, want die kleine lorren hebben in Frankrijk ook boven vermolmde nucleaire opslagplaatsen gevlogen. Dus nou maar hopen dat in ieder geval de komende maanden de wind niet uit het zuiden komt. Voor meneer Coutinho van stal wordt gehaald om jodiumpillen aan te prijzen. God helpt ons de brug over. Stay tuned.

(1) Zie ook aflevering 1 dd. 26 juni 2015.
(2) Zie onze kleine maar fijne serie Dichtbij ons bedshow van november/december vorig jaar. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015
Lost in France