Skip to main content

Lone wolves (004)

15 augustus 2016

Ja hoor, we hebben er weer een. Een eenzame wolf. Dit keer gaat om een 18-jarig exemplaar met de geestelijke gesteldheid van iemand van dik onder de tien, die niet eens zelf zijn veters kan vastmaken. Ene Mahin Khan. Op 1 juli van dit jaar gearresteerd in Phoenix Arizona op beschuldiging van het plannen van terroristische activiteiten in zijn woonplaats in naam van de Taliban en IS.
Mahin was op zijn vijftiende tegen de FBI aangeblunderd nadat ie een van zijn leraren een dreigbrief had geschreven. Hij zeilde voor anderhalve maand een psychiatrische instelling binnen en bleef daarna onder medische begeleiding. En in het snotje van FBI-smurfen die hem regelmatig met een bezoekje vereerden. Ze voorzagen hem van een eenvoudig prepaid telefoontje en tijdens de gesprekken die volgden toonde Mahin zijn bereidheid om honderden mensen te kelen, een aanslag te plegen op een registratiekantoor voor rijbewijzen en een Joods gezelligheidscentrum.
In februari 2016, een klein halfjaar voor hun wolvenpup 18 werd, begonnen de Feds aan een officieel onderzoek en twee weken na zijn verjaardag trokken ze hem binnen. Nog geen week na zijn arrestatie mocht een jury zich uitspreken over de aanklacht en u voelt hem op een mijl komen: het bijeengeraapte zootje achtte Mahin schuldig aan het beramen van terroristische aanslagen. Op 20 juli bepaalde een kadi dat ie in de petoet moest blijven. Wel in een aparte kruipruimte om herhaling van de in de Amerikaanse kerkers populair zijnde zeepscene onder de douche en andere frivoliteiten te voorkomen. De pers was er uiteraard als de leghoenders bij om Mahin als het zoveelste voorbeeld van het wereldwijde jihadisme weg te zetten. Hij loopt een goeie kans om zich tientallen jaren te spiegelen aan Edmond Dantes. Mesjogge of niet. Het woord is aan de Leidse Sleuteltjes, de experts van Clungeldael en/of die deskundige bij het VU. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2016