Air Holland en de Khashoggi-connectie (007)

zaterdag 26 maart-2005
U nog wat gehoord over de toch sensationele betrokkenheid van de Italiaanse Sella Bank en haar dochter Investment Bank Luxembourg bij het wittelen van Surinaamse drugsgelden via onder andere Air Holland? Wij ook niet. Zo gaat dat hè. In het belang van het onderzoek.
Maar gisteren raakte de naam van Sella opnieuw in opspraak. Volgens de schaarse berichten zijn een stel rekeningen van Russische zakenpiefjes bevroren in verband met het fabuleuze schandaal bij de Hapoalim-bank in Tel Aviv, waarbij sprake is van het witwassen van miljarden dollars door naar Israël gevluchte oligarchen, onder wie Vladimir Gusinsky.
Bij Sella zou het vooralsnog maar gaan om een schamele paar honderd miljoen, die ondermeer toebehoorden aan de in Frankrijk verblijvende Arkady Gaidamak. Ook een leuke gozer. Was een prominente verdachte in de zaak van de illegale leverantie van Russische wapens aan Angola. Hij werd door de rechter van het haakje gehaald, maar is nog wel met de Franse overheid verwikkeld in een juridisch gevecht over al dan niet ontdoken belastingbijdrages.
Nog even ter herinnering: De Sella Bank en dus ook de Investment Bank Luxembourg staan onder leiding van Maurizio Sella. Meneer is zowel president van de Italiaanse als de Europese bankiersvereniging en lid van de Trilaterale Commissie (laten we zeggen een equivalent van de Bilderberggroep). Wat denkt u nou dat er met Maurizio gebeurt? Ja, denken wij ook. Stay tuned.

Air Holland en de Khashoggi-connectie

  • Hits: 397
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch