Van Estoril naar Zandvoort (103)

01 juni 2015
Hits: 520

donderdag 25 oktober-2012
Of je bent zo brutaal als zeven beulen op bijltjesdag of je broer heet Iejoor. Als je als minister van Justitie reizigers naar Thailand of de Philippijpen persoonlijk aanspoort om Nederlandse koterhopsers af te leggen en de info door te sleutelen naar je smurfenapparaat, terwijl je tegelijkertijd met je grote lijf voor een fatsoenlijk onderzoek naar het hopsgedrag van je secretaris generaal gaat liggen. En je moet er niet aan denken dat die actie misschien wel mede op touw is gezet door diezelfde kindervriend. En de Kamer? Ach ja.
Nee, dan aan de overkant van het plasje. Daar heeft Tom Watson, lid van het Lagerhuis en de vice-voorzitter van de Labour Party, een oproep gedaan aan de Metropolitan smurfen om een indertijd schielijk gekeeld onderzoekdossier in de zaak versus Peter Righton te heropenen. Petertje werd begin jaren negentig beschuldigd van de invoer en het bezit van blote kotermateriaal dat ie vanuit Nederland had laten aanrukken.
Meneer Righton was een hoge mieter bij de Britse kinderbescherming (!) en sociale hulpverlening (!) en kreeg dus een eenvoudige boete van 900 Pond aan zijn reet en dat was het. Maar volgens Watson bevatte het betrokken onderzoeksdossier ook duidelijke informatie over een ring van hoge koterhopsers, waarvan sommige leden functies vervulden in het Parlement en in Downingstreet nummertje 10, de ambtswoning van de premier. Welke premier kon Watson niet met zekerheid zeggen, maar het ging of om Edward Heath of diens opvolger Margaret Thatcher. Beiden bij ons al eerder voorbijgekomen in dit verband (1).
Prima initiatief van Watson, maar we zouden er bijna 100 euro voor willen verwedden dat het dossier Righton is gerolodext. Maar jammer genoeg zijn we wat krap bij kas sinds de liberalisering epidemische vormen heeft aangenomen. Het enige dat we kunnen doen is bidden, maar zelfs daar zit de klad in. Stay tuned.

(1) Zie voor "Mr. Eddy" aflevering 96 en voor Margaret aflevering 102 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 520
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch