Skip to main content

Harm en zijn geheimen

woensdag 26 november-2014
Harm Brouwer heeft ergens een dark room en daar bewaart ie dingen waarover hij nooit iets heeft gezegd. Zelfs niet tegen zijn naasten of de dokter. Nou is Harm van huis uit een geheimschrijver. Eerst bij Philips, daarna een tijdje bij de begrafenisafdeling van het OM en sinds 1 januari van dit jaar aan het hoofd van de tafel bij de commissie van toezicht op het werk van onze geheimsmurfen. En allicht dat je niet aan je vrouwtje gaat vertellen wat voor stoute dingen je allemaal hebt uitgevreten ten behoeve van volk en vaderland. Allemaal in Harm's dark room. Staat daar wat tegenover? Jawel.
Schaaltje 18. Iets meer dan zes keer het minimloon. Plus nog wat emolumenten. Geen kip die je pikt. En zeker niet als ie uit Hekendorp komt.
Overigens zit onze Harm ook nog aan bij de Onderzoeksraad Integriteit Overheid. Tot 1 december. Dan nokt ie daarmee, want het moet natuurlijk niet te gek worden. Zijn laatste column voor de site van Binnenlands Bestuur vindt u hier. Begint met pindakaas maar gaat over klokkenluiders. Daarin pleit Harm voor een “waarheidscommissie integriteit” binnen een bedrijf of organisatie, waar een klokkenluider zonder darmklachten zijn ei kwijt kan. Briljant. In eerdere gedachtenspinsels van Harm komen onderandere spekpannekoeken, een cowboysetje en rendieruitwerpselen voorbij. Dus kan je nagaan wat een verlies die Onderzoeksraad te verwerken krijgt. Enorm.

Klik hier om uw reactie toe te voegen