Letselschade (009)

28 februari 2017
Hits: 670

dinsdag 11 oktober-2011
In aflevering 7 dd. 1 augustus 2011 paradeerde Wout van Loon al eens voorbij als president van de board van de Zwitserse stenenschuiver Fischer Investment. Een uiterst kortstondig presidentschap. Een paar maandjes maar.
We hebben nog geprobeerd om aan de weet te komen waarom Wouter Kabouter überhaupt daar vorig jaar zijn entree had gemaakt en waarom hij zo vroeg afstand deed van de troon, maar de betrokken tellgangers bleken zo gesloten als een roestig horloge.
Het was een trouwens een soort replica van gebeurtenissen uit 2007. In mei van dat jaar toeterde de directie van de Amerikaanse softwarefirma Compudigm triomfantelijk, dat zij de Nederlander Wouter van Loon had aangetrokken als CEO. Vanwege zijn 25-jarige ervaring op het gebied van IT en Business Intelligence. En Woutje ging opereren vanuit kantoren in Las Vegas en Wellington, Nieuw Zeeland.
Dat laatste was niet toevallig, want Compudigm was daar ter wereld gebracht door de Nieuwzeelanders Andrew Cardno en Craig Soper.
Tot voorjaar 2007 fungeerde Cardno als CEO. Hij nam zijn congé om zich meer te kunnen toeleggen op de wereldwijde verkoop van zijn software. Met name in Macau. Zijn software werd namelijk al ijverig gebruikt in de casino's van Las Vegas. Met name door de fruitige en mafioos riekende firma Bally. De tegenwoordig officieel in Turnhout wonende Woutje werd dus Cardno's opvolger (1).
Vlak voor zijn afscheid gaf Cardno nog een persconferentie. Het ging toppie met Compudigm. Het was in de voorafgaande tien jaar met 230 procent gegroeid en had in 2006 nog 16 klantjes erbij gekregen. In november van dat jaar nam Bally een paar belangrijke applicaties over van Cardno's geesteskind. Die waren in gebruik bij meer dan 60.000 "gaming positions" over de hele wereld en brachten per jaar zo'n 6 miljard dollar in het laatje.
In april 2008 ging Compudigm gestrekt. Volgens de curator zat er geen piek meer in kas. In een jaar tijd dus leeg onder hert bewind van CEO Van Loon. Woutje ging daarna zijn geluk elders zoeken. Samen met zijn Nederlandse it-gappie Jacques Vos, die een jaartje als Vice President Project Delivery had gediend. Beiden zijn nu actief bij de financieel in zwaar weer verkerende Waegener Group.

1. In de zomer van 2009 verdween onze Wout met zijn hele familie om de een of andere reden zonder afbericht uit zijn villa in Brasschaat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 670

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch