Ship Ahoy (006)
woensdag 20 januari-2010
Even iets heel anders. Weet u waar de volgende tekst gebaard werd? Raad u nooit. Komt ie:
" ... Ondertussen kreeg ik bezoek van vrienden uit Manila. Ik liet ze zien hoe mooi Nederland is en nam ze mee naar interessante plekken als het Rijksmuseum en het Tassenmuseum aan de Herengracht, waar twee exemplaren van mevrouw Imelda Marcos naast een van Madonna staan uitgestald. ... Ik nam ze ook mee op een tochtje door de Amsterdamse grachten, waarbij dr. Wim van der Torre als gastheer optrad. En een bezoek aan Amsterdam bij nacht is niet compleet zonder een excursie door de rose buurt. We brachten ook een bezoek aan de absolute top op het gebied van vis in Rotterdam, Schmidt Zeevis. Charmante eigenaar Marcel van Breda leidde ons rond in zijn bedrijf en liet ons achter in de zaak alle visvariƫteiten zien die hij van overal in de wereld importeert. Daarna serveerde hij ons de allerverste haring, mijn favoriete kibbeling en andere gerechten, weggespoeld met talloze flessen Sancerre.
Vervolgens genoten wij van een diner dat door mijn goede vrienden Theo sr. en Theodor Cranendonk werd aangeboden in een van de beste restaurants van Rotterdam, de Old Dutch, waar alle toppers uit de zakenwereld en de Rotterdamse high society regelmatig hun lunch en diner gebruiken".
Komt uit de Manila Times van 13 november vorig jaar en is van de hand van ene Becky Garcia. Een Filippijnse Stannie Huijgens die in 2006 voor de derde maal de rode loper opgierde om te trouwen met dr. George Sarakinis. Een voormalige Grieks-Duitse tandensmid die momenteel het baasje is van Planta Ignis. Een olie- en gasnering in Hoofddorp. Daarmee is George min of meer collega van de door zijn vrouwtje opgevoerde Cranendonkjes, die elke ochtend de luiken van Midoil BV opentrekken aan Westerkade in Rotjeknor. Theo en Theo mikken vooral op klantjes uit gebieden ten oosten van ons en dat dateert niet van gisteren of eergisteren. Gooien we een kwootje tegenaan. Komt ie:
" ... Ik had in 1983 -volgend op de coup van 1980 en de vijftien politieke moorden van 8 december 1982- mijn werkterrein naar Suriname verlegd. Ook al ontmoette ik Keijer steeds onregelmatiger (vooral ook omdat hij bijna voortdurend onvindbaar was) toch beleefden onze betrekkingen in 1986 een opleving. Hij had belangstelling gekregen Desi Bouterse te hulp te komen en vroeg mij om hem in Paramaribo te introduceren. Keijer deed die dagen namelijk zaken met een voormalig groene baret van de commandotroepen, Theo Cranendonk, die in Zwitserland woonde. Enerzijds had Bouterse volgens beide heren kanonnen nodig om de rebellen van Ronnie Brunswijk van Stoelmanseiland te schieten. Anderzijds kon Suriname uitstekend landbouwmachines gebruiken. Dus zou Desi misschien geinteresseerd zijn om via Daimler-Puch in Oostenrijk een soft loan van twintig miljoen Zwitserse franken te ontvangen om een en ander te kunnen aanschaffen".
Komt uit de door de Papieren Tijger uitgebrachte memoires van de vermaarde Oranjetreiteraar Willem Oltmans (rip). De Keijer die hij bedoelt is Dirk Keijer en als er een was die in het Oostblok pionierde was het Dirk (1). Op de voet gevolgd door vriend Theo Cranendonk senior. We beginnen de critical mass te naderen. Fasten your seatbelts. Stay tuned.
(1) Zie voor Dirk Keijer het spionage-epos "Wolff in de klem" op de site van de "Morgenster". Een story over de voormalige communistische voorman Joop Wolff, waarin naast Keijer, Claude Berkeley, Aleksander Romanov en de KGB zelfs Beatrix en Claus voorbijkomen.