Skip to main content

Octopussy (431)

donderdag 5 april-2012
Waar blijft de tijd? Op 4 maart 2008 schreven wij een mailtje aan een Zwitserse bef. Peter A. Iten uit Unterageri. Nooit antwoord gehad (1). Doen beffen wel vaker.
Onze mail had betrekking op een faux pas van Anita Schuts, voormalige liefde van Willem Endstra en moeder van zijn koter Eva. Wat had moeder Schuts gedaan? Zij had haar pakketje aandelen in Museum Vastgoed verpatst aan een stel "Zwitserse investeerders" die te hoop waren gelopen in Rigi AG. Er waren nog vier van die gezellige pakketjes en samen vertegenwoordigden zij exact de helft van de aandelen van de omvangrijke stenenstapelaar aan het Amsterdamse Museumplein (2). De rest was van Klaas Hummel, de ouwe zakenpartner van Endstra.
De andere vier pakketjeshouders voelden dwars door hun Tena nattigheid en verdachten Klaas ervan langs de Zwitserse weg stiekem een poging te hebben ondernomen om een meerderheidsaandeel te verwerven. Klaas beweerde bij hoog en bij laag dat hij niets met Rigi vandoen had, maar wij vonden indertijd uit, dat ene Maria Gabrielle Kale een plekje in de cockpit van Rigi bezette. En Maria Gabrielle was de levensgezellin van Klaas. De rest kunt u zelf invullen. De kadi draaide de deal terug. Einde oefening. Maar kennelijk zat Anita in die jaren wat krap bij kas. Wat deed zij namelijk op 2 december 2009? Zij verkocht haar appartement aan de Jacob Obrechtstraat voor een prijsje van 1.535.000 euro aan haar dochter Eva, die toen nauwelijks het pubertijdperk had bereikt. Tezelfdertijd werd aan de kleine meid een hypotheek verstrekt van 1,4 meloen euro met een rente van 4 procent. De verstrekker van de hypotheek? Lapidus Holding BV, gevestigd op Museumplein 1. En de eigenaar van die holding? U raadt het: Klaas Hummel. Dat moet voor Anita een leuke kerst zijn geweest.
Hoe dit zij, ongeveer een maand geleden werd het appartement in de ramsh gegooid voor 1.690.000 euro kosten koper. En wie is de koper? U raadt het alweer: Lapidus Holding oftewel Klaas Hummel. We weten niet wat Klaas heeft betaald, maar alleen de constructie is al reden genoeg om je af te vragen wie hier nou gehummeld wordt. Iemand? Stay tuned.

1. Iten hebben we vaker voor de schuiver gehad. Op naar de zoekmachine.
2. Dat geldt ook voor Museum Vastgoed.

Klik hier om uw reactie toe te voegen