Pensioen Hommeles

Hits: 381

maandag 4 april-2011
Dat meisje van Jongerius van de FNV heeft plotseling last van stuwing van onderop. Verschillende bij haar vehikel aangesloten bonden blijken het niet eens te zijn met haar koers bij de pensioenonderhandelingen met de werkgevers en ome Henk Kamp, terug van een paar jaartjes vakantie op de Antillen en nu een van de figuren uit Bibi's poppenkast. Zij vrezen dat na het sluiten van de deal zoals hij er nu ligt alle risico's bij de werknemers komen te liggen. En die risico's hebben alles te maken met de dekkingsgraad van de pensioenfondsen. Mocht die weer een duik nemen dan kan er niet geïndexeerd worden en dan mogen de arrebeiers als enigen het gelag betalen.
Mocht de FNV onverhoopt de in de steigers staande deal niet accepteren dan dreigen Mark Rukke cs. de verplichte buffer van de pensioenfondsen fors op te krikken. Om dat te bereiken moet de premie omhoog en zijn ook via die weg de arrebeiers de lullo. De bonden zien dit alles als een opmaat tot het opblazen van ons collectieve pensioenstelsel en het zoveelste zalfje voor de gourmets bij onze particuliere verzekeringsmaatschappijen. En dat nooit. Dan maar de beuk erin.
Nou dachten wij toch, dat de particuliere sector al lang zijn intrede had gedaan bij het in stand houden van de dekkingsgraad met de intrede van Alpinvest in 1999 (1). Daar stond het tweede paarse kabinet met zijn snotkoker bij, maar dat kon niks zeggen omdat Wim Kok al eens een paar keer flink had lopen graaien uit de ABP-pot. Alpinvest ging tijdens de crisisjaren aardig de bietenberg op, maar maakte dat in 2010 ruimschoots goed. Een mooi moment om de boel voor 200 meloen te verpatsen aan Carlyle. Het Amerikaanse koekjesmonster, dat zo keurig aan de leiband loopt van een hele reut aan Schreibtischm├Ârder en ander ongerief uit de Bilderbergsfeer. En dat op dit moment probeert om een mislukte overnamedeal van Tamoil uit 2007 alsnog erdoor te drukken via het leggen van een bomtapijt in Tripoli en omstreken.
Kennelijk hebben Agnes' onderbonden dat bericht gemist, want als je ergens vertrouwen in mag hebben als het om die dekkingsgraad gaat dan is het Carlyle wel. ABC-tje: met voorkennis investeren in oorlogen geeft het hoogste rendement dat er is. Dus meisjes en jongens van de bonden, haal Agnes stevig onderuit, dan kunnen Rukke en ome Henk hun gang gaan en de hele boel overdoen aan Carlyle. En dan zitten wij als arrebeiers voorlopig weer helemaal gebakken. Iedereen blij. Voorwaarts.

(1) Zie het serietje "Hufters" eerder dit jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 381

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch