Tussen premies en piraten (005)

woensdag 23 februari-2011
We zeiden het al. Jos Lindhout werd gedwongen een fooi van AMEV te accepteren bij de overname van zijn PSL aan Hestia. Deed hij dat niet dan ging zijn bedrijf, dat op dat moment alleen maar een potje worstelde met wat liquiditeitsproblemen, de bietenberg op. Met alle gevolgen voor zijn personeel. Wil niet zeggen, dat zijn rechten op de PSL-revenuën niet gewaarborgd waren. Stond allemaal keurig op papier. Maar er stond niet in dat Hestia zwaar in het krijt stond bij AMEV en in wezen sterke gelijkenis vertoonde met een lege doos.
Direct na de overname kwam dokter Jan W.M. Eichner op zaal namens AMEV. Hij moest erop toezien, dat patiënt Hestia met de bloedtransfusies van PSL lang genoeg in leven bleef om de achterstallige meloenen eruit te wurmen. Dat PSL daarmee ook danig verzwakt raakte was kennelijk wat minder interessant.
Lindhout verbleef in die heikele periode in de wachtkamer en bij gebrek aan informatie ging hij ervan uit, dat de operatie gunstig verliep. Maar het duurde en het duurde. En je kan wel in die ouwe pulpblaadjes blijven bladeren tot je een Albert Verlinde-syndroom oploopt, maar je wil toch wel eens horen hoe het gaat met de patiënt. Want van een wind kan je niet leven.
De eerste clash kwam in januari 2004. Lindhorst was aan de weet gekomen dat er bij Hestia nog genoeg vlees op de botten zat om hem in eerste instantie de 250.000 euro te betalen die hem rechtens toekwam. Hij gooide het voor de kadi en die gaf hem op alle fronten gelijk. Ondanks het tegengas van de deftige AMEV-bef, die blote bene ook in het veld kwam in de procedures versus Hestia.
Maar van de kadi gelijk krijgen en daadwerkelijk poen beuren bleken twee totaal verschillende dingen. Toen Hestia in maart 2005 de vlag streek had ons Jos nog geen euro gezien. Volgens directeur Van den Berg waren ze bij Hestia zelf best wel genegen en in staat geweest om na een paar afslankoperaties die kwart meloen te voldoen. Maar helaas Sinterklaas, AMEV i.c. Robbie Beumer blokkeerde elke poging in die richting. Eerst het gat bij AMEV dichten en dan zien we wel verder. Dat was het credo en Lindhout kon de boom in. Erger nog, de voormalige PSL-baas had volgens bovengenoemde vodjes papier ook recht op een deel van de naar AMEV overgemaakte meloenen, die Hestia had gegenereerd uit diezelfde afslankoperaties. Verzekeringsmaatschappijen worden vaak vergeleken met haaien. Met name de jaws. En het valt niet mee om ze te vangen. Daar moet je een loze visser voor zijn met eindeloos geduld. Laat die Lindhout nou zo'n visser wezen.
Btw, Janus Eichner was niet voor het eerst in beeld. Kort na de eeuwwisseling was hij al betrokken bij een poging van de zijde van AMEV om PSL in de greep te krijgen. Meer daarover in de volgende aflevering. Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 493
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch