Lijfstraffen & politici

28 augustus 2021
Hits: 812

Lijfstraffen (ik werd door beide ouders geslagen tot ik terugsloeg) zijn krankzinnig, de doodstraf een makkelijke ontsnapping uit een onmogelijke situatie en gevangenisstraf als boetedoening even discutabel.
Toch vind ik dat er voor politici, de ambtenaren- en defensietop een uitzondering moet worden gemaakt.
Zij beweren 'volksvertegenwoordigers' te zijn, voor 'het landsbelang' op te komen en uiteraard 'totaal belangeloos' te zijn.
Terwijl zij beslissen over leven en dood (neem actueel de 25 bloedoffers in Afghanistan met medewerking van GroenLinks), hoeven zij nooit rekenschap af te leggen (ze zijn immers al gekozen; en krijgen vervolgens een levenslange garantie).
In de politiek gaan is een zakelijke beslissing. 'Een investering in jezelf'. Net als in ons gidsland de VS, waar iedere afgevaardigde miljonair is.
Omdat zij 'de roeping krijgen de politiek in te gaan voor ons', vallen deze doden, zonder dat zij ooit ter verantwoording kunnen worden geroepen.
Denk aan de verantwoordelijken voor al onze 'militaire missies' (Korea, Indonesië, Afghanistan, Irak etc.), het OM, de toeslagen-affaire, etc. etc. etc.
En die zullen volgen.
Ze stierven allemaal rustig in hun chalets en villa's.
De politieke en ambtelijke klasse mag niet gevrijwaard worden van gerechtelijke vervolging van hun daden, omdat zij de macht hebben elkaar uit de wind te houden.
Deze WC-eenden zijn niet te bewegen tot enige kritische actie (bijvoorbeeld Parlementaire enquête) die hun regering of collega's in ook maar enig gevaar (behalve aftreden; dan kunnen ze vervolgens 'verder groeien' met commissariaten of burgemeesterschap) kan brengen.
Dit politieke systeem, dat geheiligd wordt als het toppunt van democratie, is een door en door corrupte, 'zelfvoorzienende', verrotte zuil die alleen maar kan worden gesloopt.
Hervorming is onmogelijk. Het geheel moet tegen de vlakte. Van Koning tot admiraal. Van Commissaris van de Koning tot door de Kroon benoemde burgemeester.
En voor een tribunaal.
Nieuwe afgevaardigden zullen permanent rekenschap moeten geven; permanent terugroepbaar moeten zijn. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 augustus 2021
Aantal keren bekeken: 812

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch