Skip to main content

Tussen premies en piraten (105)

24 april 2015

maandag 19 mei-2014
Op 3 juli is het zover. Dan mag Jos Baeten, de huidige oppergod van ASR, van de Olympus afdalen. Om aan de kadi uit te leggen wat zijn rol is geweest bij het afdekken van het PSL-schandaal. Vinden ze bij ASR echt niet dolletjes, want een oppergod open en bloot voor een eenvoudige kadi trekt ongezonde belangstelling en daar zitten die Utrechtse bountyhunters niet op te wachten. Uiteraard kan Baeten het voorbeeld van het eerder aan het gebit gesjorde voetvolk volgen en wijzen op een falend geheugen. Maar allereerst staat dat stevig knurf, een god met een slecht geheugen. En bovendien, ook al zou er achterin de kwabben van ons Jos een zwart gat schuilen, dat neemt never nooit zijn verantwoordelijkheid weg voor de schofterige praktijken van voormalig directeur Robbie Beumer. Kan ie roepen dat ie zich niet iedere dag bezighield met de faits et gestes van een simpele boerenleut ergens op lager niveau. Maar Baeten was er ineens wel als een fris koppel Barnevelders bij om Robbie triomfantelijk het toneel op te hijsen, nadat die simpele boerenleut ASR-paaltjes rond het jachtgebied van Gedeputeerde Tonio Hooijmaijers had geslagen.
Trouwens, er is boven de Utrechtse wolken nog altijd een archief aanwezig, waaruit de goden kunnen putten als ze het even niet meer weten. Neem bijvoorbeeld de cruciale coup die het duo Robbie Beumer/ Flupke van den Hurk pleegde in januari 2005.
Daarvan wist de desolaat ogende Flupke zich op 13 november 2013 voor de kadi geen ene reet meer voor de geest te halen. Maar wat had Kleintje Muurkrant een maandje vantevoren op het net geplakt? Dit bericht. En je kan ons veel wijsmaken, maar dat Flupke's specsavers dat hebben gemist gaat er bij ons niet in.
Maar goed, het is nog niet zover en alles is nog mogelijk (1). U hoort nog van ons. Stay tuned.

(1) Voor een vet voorbeeld verwijzen wij graag nog even naar aflevering 58 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 april 2015
Tussen premies en piraten