Het is gek met die EHEC

Hits: 392

vrijdag 10 juni-2011
Het is wat vroeg, maar we barsten nu al van de komkommers. Over de flinke jongen van Dominique Strauss Kahn hebben we het al redelijk vaak gehad. Het in een soort Zeemanonderbroek verpakte geval van de geachte afgevaardigde Anthony Weiner hebben we links laten liggen. En de verhalen over de besmette joekels rond Hamburg waren zo warrig dat we er weinig chocola van konden maken. Maar over dat laatste kregen we gisteren een smakelijke mail van een trouwe lezer. Willen we u niet onthouden. Komt ie:

"Microbiologen, politici, journalisten en zo'n beetje de rest van de wereld willen ons doen geloven, dat ons fruit en onze groenten besmet zijn met de EHEC-bacterie. Maar is dat wel zo? Dat vooral de eersten, de biologen dus, hieraan vast houden geeft te denken. Want bacteriën - welke dan ook - gedijen helemaal niet op planten of plantproducten. Planten bezitten niet de nodige voeding om een bacterie zich te laten vermenigvuldigen, dan wel zich te laten muteren. Vooral dit laatste is van belang.
De EHEC-bacterie die nu in het nieuws is, is een zwaar gemuteerde versie van de "gewone" e-coli stam. En omdat planten geen afweerstoffen aanmaken kan een gewone e-coli bacterie nooit muteren tot het gevaarlijke monster dat het nu is.
Conclusie: de oorsprong is ofwel menselijk, dierlijk of afkomstig uit een laboratorium.
Om niet meteen de aluminiumhoedjes juichend door de kamer te laten springen ga ik even uit van het volgende scenario: De enorme droogte van de laatste maanden in Noord-Duitsland kan ervoor hebben gezorgd dat de ontlasting van talloze buiten grazende schapen en runderen op deze laagvlakte zodanig is geërodeerd en verwaaid, dat de daar aanwezige e-coli stammen terecht zijn gekomen in de OPEN kassen van de alternatieve boeren. Dit in tegenstelling tot de gesloten systemen van de grootschalige tuinders.
Ben ik dan de enige die deze conclusie trekt? Lijkt me sterk. Toch nog een beetje conspiracy denken dan: De Duitse en Europese regeringen willen geen massale slachting van hun veestapel
".

Als een bioloog in ons midden hierover iets wil zeggen, graag. Voordat we ons rücksichtlos op de koeien en schapen in de regio Hamburg storten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 392

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch