Skip to main content

Poen en polletiek (007)

01 maart 2017

zondag 9 maart-2014
U moet het gemerkt hebben. De lente is uitgebroken. Niet alleen hier, maar ook in Teepjesland.
Begin februari konden we al genieten van het fuckteepje van Victoria Nuland (1). Begin deze maand kregen we het Catherine Ashtonteepje cadeau (2). En een paar dagen geleden was het weer raak. Toen werden we vergast op een lading geluidsopnames uit het losse leven van Sarkozy en zijn ooit door Ivo Niehil kwijlend geïnterviewde vrouwtje. Verzameld door ene Patrick Buisson. Een van de belangrijkste adviseurs van de kleine Franse opsodemieter toen ie nog presidentieel kukelde. Nou was de inhoud van die Sarkoteeps hooguit interessant voor de antiqueputain-bladen. Maar daarna werd de komst van een bunder andere exemplaren aangekondigd. Exemplaren die wel degelijk inhoud hadden. Ze zouden zijn opgenomen in opdracht van twee kadi's die vanaf april vorig jaar antwoord proberen te vinden op de vraag of ami Sarko zowel voor als tijdens zijn presidentschap snoepjes heeft uitgedeeld aan hoge mieters, die stiekem allerlei dingetjes voor hem regelden.
Ironisch genoeg zou een van die mieters Gilbert Azibert zijn. Een topkadi bij het Hof van Cassatie, die de toenmalige president geheime info zou hebben verschaft over de voortgang van voornoemd onderzoek! Rien pour rien. Dus Sarko zou hebben geprobeerd om voor Gilbert, die bijna toe was aan zijn eindsprint, een snoeperig baantje in Monaco te versieren. Hoe vreemd was het dus, dat Gilbert bezoek kreeg van een horde smurfen om zijn paperassen in beslag te nemen? Niet. En dat het huis en het bureel van Sarko's bef ook door een blauwe invasie werd getroffen eigenlijk ook niet.
Maar er speelt meer. Want de oud-president werd ook afgelegd vanwege de affaire rond Khadaffi, die in 2007 zo'n 50 meloen dollar in Sarkozy's verkiezingskas zou hebben laten glijden (3). Wat daar tegenover stond? Ja, dat probeerden die twee kadi's ook aan de weet te komen. Onder andere via het afluisteren van Sarko's debieltje. Die operatie werd tijdelijk wat bemoeilijkt, omdat hun target opeens wel heel kortaf antwoord gaf als ie gebeld werd. Maar al gauw kregen ze in het snotje dat de kleine drol een tweede debieltje had aangeschaft. En ook die werd bij de operatie betrokken.
Naar verwachting komt volgende week hun eindrapport naar buiten. Kan heel gezellig worden.
Restez vive.

(1) Zie de nog jonge serie “Fuck”.
(2) Zie “Hallo, doorlopen ja!” dd. 5 maart 2014.
(3) Zie de eerdere afleveringen van deze serie via onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
poen en polletiek