Hahaha (010)

26 maart 2017
Hits: 522

woensdag 24 augustus-2011
We got mail. Van Theo aka Teddo Peeren. Komt ie:

"Ik heb met belangstelling enkele van uw stukken gelezen. Voor de goede orde meld ik u ten eerste dat ik reeds op 28 november 2005 naar Spanje ben verhuisd. Tevens ben ik door het Hof van Beroep te Antwerpen op 31 januari 2011 van alle aanklachten geheel vrijgesproken".

Zo'n gelegenheid laat je niet voorbijgaan, dus gingen wij direct uit hengelen in Spanje. Met vragen als hoe het contact met Woutje van Loon tot stand was gekomen, waar Coltof de euvele moed vandaan had gehaald om Teddo's aandelen zonder diens toestemming te verpatsen en hoe hij zijn poen had terug gekregen. Kregen we keurig antwoord op terug. Komt ie weer:

"Ik heb in 1997 met legale gelden deelgenomen in Porto Letizia. De constructie via Luxemburg is destijds door mijn fiscalisten in Belgiƫ zo neergezet, dat Coltof geen streken uit kon halen. In 2001 hebben twee aandeelhouders echter hun aandelen in CFDS (56 procent) aan Endstra verkocht. En CFDS was voor 95 procent eigenaar van Morganite srl (gekocht van de UBS in Bazel). Direct daarna was onze controle weg en verkocht Coltof samen met Endstra Morganite srl aan Gussoni, een bouwondernemer in Milaan. Die is nog steeds eigenaar van Porto Letizia en het project is nu volledig klaar. Feit is echter, dat zij het niet mochten verkopen zonder mijn toestemming. Later is op meerdere aandeelhoudersvergaderingen in Luxemburg overeengekomen dat Endstra mijn 19 procent zou overnemen voor 1.674.085,- euro. Toen Endstra, maar vooral Coltof, zich verstopte bleek dat Coltof tegen Endstra had verteld dat ik al betaald was.
Wout (Van Loon, red.) vertelde mij dat hij Endstra kende en dat hij dat wel wilde regelen, dus heb ik met Wout een deal gemaakt. Wout heeft de zaak toen met Endstra contractueel geregeld.
Na de betaling van enkele termijnen had Willem liquiditeitsproblemen. Toen heb ik door het advocatenkantoor Pieter van As, Nieuwegein, beslag laten leggen via de rechtbank in Amsterdam. Binnen enkele dagen hebben de advocaten een nieuwe overeenkomst gesloten met betaaltermijnen en hoge boetes bij het overschrijden van de vervaldatum of het uitblijven van de betalingen.
Op de dag waarop Willem werd doodgeschoten stond er nog 325k open (die dag verviel de laatste termijn). Haico heeft nadien de rest langzaam in porties afbetaald. Eind september dat jaar was alles binnen. De betaling is uiteraard vrij van boetes geweest en geschiedde in de vorm van aandelen. Dat betekent vrij van belastingen in Belgiƫ. Inkomstenbelasting ben ik daar nooit verschuldigd geweest, met dank aan mijn goede belastingadviseurs. Deze affaire heeft nog een vervolg. Mijn schade is namelijk immens. Ik heb 4,5 maand vastgezeten, ben publiekelijk (via de pers) vernederd en zakelijk de vernieling in geholpen. Mijn schade wordt momenteel door een top advocatenkantoor onder de loep genomen.
Coltof schijnt in Rusland te zijn (info heb ik vandaag gekregen). Het mooiste komt nu: bij de verkoop van Porto Letizia heeft Coltof 5 miljoen euro weggeschoven en met dat bedrag heeft hij een deel van zijn oude schulden bij Willem voldaan. Willem en Haico zijn twee aparte partijen. Ik heb hier niet de beschikking over het handgeschreven stuk, maar stuur hiermee wel de img 008 naar je toe. Daaruit blijkt dat Coltof in 2001 Morganite verkocht en dat hij pas later in Luxemburg klein bijgeeft om mijn aandelen over te nemen. Met vriendelijke groeten, Teddo Peeren
". (1)

Stenen stapelen? Niks voor ons. Nooit geweest ook. Bedankt voor je utleg Teddo. Stay tuned.

1. Vgl. hier en hierde stukken die Teddo heeft meegestuurd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 522

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch