Skip to main content

Terra Mutatis

Hits: 551

dinsdag 8 juli-2008
Gisteren brachten een paar dagvodden naar buiten dat opnieuw de pleuris is uitgebroken bij het door de AFM goedgekeurde groenzoeterfonds Terra Vitalis. Opnieuw, want begin 2006 was er ook al de nodige eilie. Onder andere naar aanleiding van weelderige beloningen in natura aan de wervingsmedewerkers. Toen nam ene Hans Noomen de tent over om de misstanden in de "uit de hand gelopen hobbyclub" met wortel en tak uit te roeien. Ook een pionier van het eerste Vitalis-uur sneefde bij deze snoeiwerkzaamheden: Frans Boot. Uit bij ons binnenbulderende correspondentie bleek al gauw dat vriend Noomen geen onbeschreven blad was, maar mogelijk ter compensatie ook niet te beroerd was om zielige honden uit Marbella en omgeving een aangenamer bestaan te bezorgen (1). Aan dat laatste hadden Frans Boot en zijn broer Geert-Jan kennelijk geen boodschap. Zij zaagden al geruime tijd aan Hans zijn stoelpoten en jawel, afgelopen week ging Hans gestrekt. Volgens de gebroeders had ie geknoeid met zijn declaraties en zou hij de klantenbestanden van Terra Vitalis hebben gebruikt voor het boosten van andere ondernemingen in de sector gebakken lucht.
Dient dit artikeltje een maatschappelijk belang? Dient onze hele berichtgeving over Terra Vitalis een maatschappelijk belang? Nou daar hebben we het binnenkort nog wel eens over. Stay tuned.

1. Daal via onze zoekmachine af in de spelonken van ons archief. Toets de naam Noomen in en je beleeft een aangenaam kwartiertje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen