Tussen premies en piraten (100)

24 april 2015
Hits: 501

woensdag 2 april-2014
Een jubileum. En daar horen cadeautjes bij. Allereerst het nieuws rond Jos Baeten. De oppergod van ASR heeft heftig tegengesparteld, maar is nu toch voor de bijl gegaan. Hij moet binnenkort als getuige opdraven bij de juridische schermutselingen tussen de door het Nederlandse belastingvee op de been gehouden verzekeringskolos en voormalig PSL-eigenaar Jos Lindhout. Tot nog toe hield Baeten vol, dat hij niet of nauwelijks op de hoogte was van de strapatsen van ex-directeur Rob Beumer. Als je boven op de berg zit, hou je je niet bezig met lullige details in het dal. Nee, nee, maar de oppergod kwam wel naar beneden om diezelfde Robbie op het schild te hijsen voor het binnenhalen van de provincie Noord-Holland als cliënt. Als het OM niet slaapt gaat die ceremonie ook nog een rol spelen bij de verdere behandeling van de zaak-Hooijmaijers (1). Maar dit geintje zal bij het voorlopig getuigenverhoor in de match tussen ASR en PSL waarschijnlijk het loodje leggen onder de moordende regen van probandumdumkogels die Derks Star Busmann-bef Böhmer zonder twijfel weer gaat afvuren. En hetzelfde geldt voor het beruchte teepje dat nog ergens boven de markt zweeft en waaruit zonneklaar zou blijken, dat vriend Beumer er geen been in zag om bij een deal met een intermediair onder tafel zijn beide handen op te houden. Mochten desondanks de wel toegelaten vragen al te bar worden dan heb je een goeie kans dat Baeten door dezelfde eilie wordt getroffen als Sjaak van Ek, Flupke van den Hurk en Robbie Beumer tijdens de eerste ronde: amnesie (2). Nou schijnt een extra portie eiwitten dat te kunnen voorkomen, dus zijn wij gaarne bereid om tijdens de zitting een paar eitjes te tikken als voornoemd euvel zich onverhoopt voordoet.
Naast Jos Baeten verschijnen in ieder geval ook Willem Knoop en Jos Lindhout zelf voor de kadi.
Knoop vertoont avant la bataille al tekenen van het epidemisch aandoende geheugenverlies dat kennelijk bij zowel voormalige als nog steeds actieve ASR-piefjes rondwaart. Zijn schriftelijke verklaring is zo beperkt dat we hem maar weglaten. Dat worden geen twee eitjes, dat wordt een hele doos.
Jos Lindhout pakt wel in extenso uit. Dus mocht u even tijd hebben, hier is zijn verklaring: pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 92 en 95 van deze serie.
(2) Zie aflevering 90 dd. 14 november 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 april 2015
Aantal keren bekeken: 501
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch