Diplomatennaaiers (002)

01 januari 2014
Hits: 509

zaterdag 4 januari-2014
Dat meisje van Khobagrade zit nog steeds in de penarie (1). In plaats van excuses aan te bieden voor de arrestatie van de India'se diplomate is het Amerikaanse OM nog steeds bezig met het grutten naar bewijs, dat ze frauduleuze kunstjes heeft uitgehaald en haar huishoudster te weinig heeft betaald voor het proper houden van haar stulp. Blijft nog wel de vraag over waarom Devyani in haar blote togusje is gezet bij haar aanhouding, ook al heeft ze daarbij nog mazzel gehad. Zo werd bijvoorbeeld in Nieuw Mexico recentelijk een dame door handhavers naar een ziekenhuis vervoerd om eens te kijken of ze in haar benedendekse ruimtes verwarrende middelen had verstopt. Da's illegaal, maar het doel heiligt de middelen. Er werd niks gevonden. Maar de betrokken vrouw staat nu wel bij het ziekenhuis in het krijt voor 5000 dollar. We bedoelen maar.
Een heeeeeel ander gevalletje van diplomatennaaien vond plaats in Rome. In november 2011 pleegde een ploegje carabinieri een inval in de woning van Francesco Corallo. Net als Devyani werd hij verdacht van frauduleuze activiteiten. Zij het, dat het in Franceso's geval om wat grotere bedragen ging, die alles te maken hadden met gokken en handel in verwarrende middelen (2). Direct bij binnenkomst van de Italiaanse smurfen liet Corallo weten dat ie vertegenwoordiger was van de Caraïbische vlek Dominica bij de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. En dat ie over een diplomatiek paspoort beschikte. Zowel het OM als de FAO zeiden van niet, maar eind vorig jaar haalden ze bakzeil. Francesco bleek gelijk te hebben. Maar net als Devyani in de USSA was dat (voorlopig) niet voldoende om hem van het haakje te halen. Hij had in Italië namelijk omvangrijke economische activiteiten ontwikkeld en dat is verboden voor buitenlandse diplomaten.
Zo langzamerhand is het vak van diplomaat een gevaarlijke job geworden. Je mag in een bezopen bui je koters niet eens aftuigen. In een groeiend aantal landen worden homosensuele diplomaten met de kont aangekeken. Je moet als diplomaat tegenswoordig je personeel de volle mep betalen om niet in moeilijkheden te raken. En als je als diplomaat in je gastland wat gokkasten exploiteert hoor je al bij de mafia. Wat een wereld. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 18 december 2013.
(2) Zie de delen 4, 5 en 6 van de serie “Antillen vice versa” op onze followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014
Aantal keren bekeken: 509
Diplomatennaaiers

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch