Scherpschutters (004)

03 april 2017
Hits: 337

maandag 31 mei-2010
Analyze this. Ergens vorig jaar komt de commissie Stiekem van de Tweede Kamer bij mekaar. Om samen met de verantwoordelijke ministers Ter Horst en Middelkoop te babbelen over het functioneren van de snuffelfirma's AIVD en MIVD. Komt een van de bewindslieden met een spontane verklaring: het gerucht dat hij of zij de broek heeft laten zakken om buiten de pot te hopsen is niet waar. Nou is Guusje single, dus je zou haast zeggen dat het om Eimert ging.
Zal het ons over het algemeen een halve Hema zijn of een minister van Defensie (of zijn onderknuppel) wat slordig rondhopst. Maar zoals we bijvoorbeeld in het gevalletje van koterkluiver Joris Demmink al vaak hebben aangestipt: daarmee kunnen ze wel chantabel worden. En die vrees leeft niet alleen bij ons. Nadat het nummertje containerwippen op de maat van echte palingpop staatssecretaris Jack de Vries de dienstdas omdeed sprak menige serieuze expert op pluchegebied zijn bezorgdheid uit over de invloed die deze affaire kon hebben gehad bij Jack's fanatieke verdediging van het Amerikaanse JSF-project.
En zeg niet dat het niet kan. Wij herinneren ons nog als de dag van het pleistoceen de heisa rond prins Benno en zijn gabbers bij Lockheed. Maar ook de licht benauwende stories rond de als vrolijke hopser bekend staande minister van Defensie Henk Vredeling en het francofone Tweede Kamerlid Piet Dankert.
Hoe staat het wat dat betreft met Eimert? Nou, er zijn wat vraagtekens. Hoe kan je bijvoorbeeld bij je volle verstand proberen om na de val van het kabinet Jan Peter Lullo IV alsnog een vlieger op te laten over de verlenging van de Nederlandse missie in Afbaardistan? Terwijl de Kamer had besloten om daar op te zouten en voornoemd kabinet nou juist over die kwestie was gevallen. Hadden de Amerikanski's vriend Eimert bij de ballen door dat nummertje vreemdhopsen, dat nooit had plaatsgevonden?
En over de JSF gesproken. Eimert moet as we speak op het matje komen bij de Kamer, omdat meneer blote bene als demissionair minister heeft verklaard het besluit van de Kamer om geen poen meer te steken in de nieuwe vliegende doodkist toe te voegen aan de aswolk. Opnieuw: hadden de Amerikanski's vriend Eimert bij de ballen door dat nummertje vreemdhopsen, dat nooit had plaatsgevonden?
Het is in de mainstream inmiddels bulderend stil geworden rond Sex in the Hague City en we zitten druk te kutten over Marruk Rutte. Of hij de nieuwe jeune premier wordt of niet. Blijkbaar hebben ze in de slagschaduw van de ooievaar gekozen voor de Britse variant. Eerst de neo-liberale maaiploeg in het zadel helpen en mocht daarna blijken dat iemand in het verleden ondeugend heeft gehopst, dan kan ie alsnog eruit geflikkerd worden. Eerst komt de zeis en dan de moraal. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 337
Scherpschutters

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch