Skip to main content

Fast and furious (006)

27 februari 2017

maandag 15 augustus-2011
In de vorige aflevering hadden we het even over ene Loya Castro. De consigliere van de top van het Mexicaanse Sinaloa kartel, Ismael Zambada Garcia (aka Mayo) en Joaquin Guzman Loera (aka Chapo). Net onder die top zit de zoon van Mayo. Hij werd gezien als het hoofd van de afdeling logistiek. Maar die moet inmiddels al dan niet tijdelijk vervangen zijn door een andere bijdehand, want zoonlief zit in een Amerikaanse kruipruimte. In afwachting van zijn proces wegens zijn aandeel in het grootscheeps verhandelen van verwarrend snoepgoed. Als dat proces al niet voortijdig de poep in wordt gereden, want zoals al eerder gekraamd heeft deze Mayo-light gewezen op een geheime afspraak tussen consigliere Loya Castro en de Amerikaanse hotemetoten. Kwootje uit zijn pleitnota:

"Die afspraak hield in dat het Sinaloa kartel via Loya Castro de door Mayo, Chapo en anderen verzamelde info over concurrerende Mexicaanse drugsorganisaties door zou geven aan de Amerikaanse regeringsautoriteiten. In ruil daarvoor zegde de Amerikaanse regering toe noch Loya Castro, noch Chapo, Mayo en andere topleiders van het Sinalao kartel te vervolgen of te arresteren".

Het OM heeft naar aanleiding van de inhoud van deze pleitnota al een middelvinger de lucht ingepriemd, op het gevaar af dat ie wordt afgehakt door hogerhand. Want met boeven vang je boeven en als je het budget van je geheimsmurfen stiekem kan stieken met vette poen uit gezamenlijke handelsoperaties met Mayo en Grapo, dan moet dat maar. Bovendien voorkom je ermee dat allerlei grote banken omdonderen. Dus niet lullen, poetsen.
Om de samenwerking wat te stroomlijnen heeft de USSA inmiddels ook een vers contingent CIA-agenten en "gepensioneerde" militairen naar Mexico gestuurd om vanuit een geheim gehouden plek op eigen houtje de war on drugs verder op te voeren. Net als in Afbaardistan, waar de productie van hero en hash sinds de komst van de NAVO goddank weer helemaal op niveau is.
Nu Captain Caveman met een plons van het toneel is verdwenen voert Chapo de lijst aan van de meest gezochte lieden in de wereld. Dus als ie niks verkeerds eet, niet met zijn fiets een ravijn in dendert, of kramp krijgt in een zwembad houdt die het nog wel een paar jaartjes uit. Tot ie al teveel babbels krijgt. L'histoire se répète. Restez tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious