Skip to main content

Kruimelen met Koos

woensdag 5 december-2012
Om te beginnen dit: "Ik hoor graag van inwoners hoe ik als burgemeester de gemeentelijke samenleving zo goed mogelijk van dienst kan zijn. De herbenoeming is voor mij aanleiding om daar eens extra bij stil te staan. Daarom wil ik graag bij een aantal inwoners doordeweeks ontbijten. Zo ontmoet ik weer andere inwoners en hoor ik wat hen bezighoudt. Ik ben benieuwd naar hun goede raad of tip voor de toekomst. Zo’n uitnodiging zou ik zeer waarderen, al begrijp ik dat het geen dagelijkse kost is om met de burgemeester te ontbijten!”.
Aldus burrie Koos Janssen van Zeist in januari van dit jaar toen hij net het groene licht had gekregen voor nog een rondje van zes jaar. Vinden we leuk. Maar we zijn ervan overtuigd dat Koossie niet van plan was om bij Jan en Alleman ‘sochtends aan te schuiven om een bruine kruin te verorberen of per ongeluk de jam op zijn gulp te laten lopen. Neem bijvoorbeeld de inwoners die zich met hand en snijtand hebben moeten verdedigen tegen de megalomane uitbreidingsplannen van de door Koos en zijn hofnarren gesteunde afblafgoeroe Bert Terpstra (1). Om nog maar te zwijgen over de inwoner die op een kwaaie dag geconfronteerd werd met een door K & W (Koos & Wethouders) gedoogde Poolse landdag in de achtertuin van zijn villa en over de eigenaar van de snacktent op camping Dijnselburg die een macrobiotisch trauma opliep door de mallotige eisen vanuit het stadhuis (2).
Maar Koos had kennelijk hoge verwachtingen van zijn initiatief, want hij maakte in februari al meer tijd vrij om de stroom aan matineuze uitnodigingen het hoofd te kunnen bieden. Toen haalde hij namelijk een streep door zijn voorzitterschap van de Raad van Elf aka Toezicht van de onderwijspuinhoop Amarantis. Niet con amore, maar door Haagse druk. Wel jammer, want Koos had graag als de Zeister invitatiestroom in de loop van de tijd wat afzwakte ook de leerkrachten bij Amarantis in de gelegenheid willen stellen om hem voor een ontbijtje uit te nodigen. Voor een goeie raad of een tip voor de toekomst. Tippie van ons: gewoon opzouten Koos. Kan je elke ochtend gewoon lekker thuis ontbijten.

(1) Zie de serie rond Bertje Terpstra op onze site vol Vervolgverhalen.
(2) Zie op dezelfde site de lachwekkende serie “Kafka in Zeist”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen