ABC-tje (019)

donderdag 11 februari-2010
Eerst waren er berichten dat Ramonsito Booi, de ouwe gap van Adriatische Zeeschuimer Niek Sandmann (1), betrokken zou zijn geweest bij een avontuurlijk witwasprogramma van apocalyptische omvang. Niks meer over vernomen. Vervolgens werden we verblijd met de mare dat het polletieke vehikel van Ramonsito een half meloen pegels zou hebben gekregen van Jan Peter Lullo’s vehikel. Ter versterking van de verkiezingskas (2). Niks meer over vernomen.
En ten lange leste -als je de verhalen mag geloven- kreeg Anthony Nicolaas ook een half meloen in het zakkie van zijn benauwde veste. Van Jopie Abraham, Ramonsito’s politieke tegenstander. Als een soort beloning voor het verlaten van Booi’s gelederen (3). Niks meer over vernomen.
Kennelijk is Booi een dezer dagen ergens op Bonaire op de heilige geest gebumpt. Want wat deed ie gisteren? Hij schreef deze brief aan Abraham. Of je het roemruchte lied van 010 over de Antillianse wateren hoort schallen. Maar of we daar ooit nog iets over vernemen... Het probleem is dat elke scheet die daar wordt gelaten de neiging heeft om als een speer in zuidwestelijke richting te verdwijnen. Dat heb je met die passaat. Stay tuned.

(1) Zie de intrigerende aflevering 15 van deze serie.
(2) Zie de minstens even intrigerende aflevering 14 van deze serie.
(3) Je houdt het niet voor mogelijk. Staat ook al in aflevering 15.

abc-tje

  • Hits: 382
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch