Skip to main content

Laura is niet leuk (030)

06 januari 2022

Feestje vandaag in de Noordse landen van Europa. Of beter gezegd: eind van een feestje, het Germaanse lichtfeest. Jul in de Skandinavische talen, Joulu in het Fins, Joel in deze tweet van het JFVD.

Zes januari wordt in de contreien boven Hamburg het eind van hullie hun kerstfeest luister bijgezet, met het wegdoen van de kerstboom en wat er over is gebleven van de laffe hap op kerstavond (snert met ham en brokken ongekookte wortel).

Ieder zijn feestje, maar in de rest van Europa is het goed gebruik om maar helemaal niet meer aan het Joelfeest te herinneren. Omdat het door de nazi’s destijds werd geherintroduceerd en verplicht gesteld. Valt daarmee in de categorie van bijvoorbeeld het opprikken van het moederkruis op moederdag.*

Over de intentie van de Baudet-Jugend mag geen twijfel bestaan. De warmte en liefde uit de tweet geldt alleen de blonde en blanke medemens, en dan niet die van hetzelfde geslacht. Het noorden van Europa zal ons nog menige ‘verfrissende’ noviteit bieden.

Tip: in Finland is het de gewoonte om op kerstavond een portie rijstebrij te verorberen met daarin verstopt een amandelpit. Wie de pit oplepelt is spekkoper. Kan deliviroo vanavond de JFVD niet aandoen met een pit die wat zwaarder op de maag ligt…?

*Gebruik in Finland, weliswaar op de tweede zondag van mei net als bij ons, maar wel kompleet met hakenkruis in het prikdingetje...

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 januari 2022
Laura is niet leuk