Skip to main content

Bilderbribe (002)

25 februari 2017

dinsdag 14 juni-2011
Een paar dagen geleden vloog Europees president Herman van Rompuy samen met tien tot twaalf slippendragers naar Nizhny Novgorod voor een babbel met de Russische president Dimitry Medvedev. In een jet met 37 zitplaatsen die door de Belgische luchtmacht ter beschikking was gesteld. Kostte een krabbel, want alleen de kerosine kwam op de nota te staan.
Een paar uur na het vertrek van Herman's schaars gevulde Embraer 135 ging in Brussel een Learjet met 15 zitplaatsen de lucht in. Bestemming? Nizhny Novgorod. Aan boord de president van de Europese Commissie Manuel Barroso, Europees minister van Buitenlandse Zaken Lady Ashton en een handje dikdoeners. De kist was gehuurd van het Londense Air Charter Service en de kosten van het vluchtje mogen toch gauw op tussen de 50 en 100.000 Pond worden geschat.
Hadden ze niet met Herman mee kunnen vliegen? Smoes 1: die verrekte agenda's waren niet in harmonie te brengen. Smoes 2: je kan niet het risico lopen dat de top van het Vierde Rijk een Lech Kaczinsky-duik neemt (1). Lijkt allebei plausibel. Maar een straalbezopen manneke Pis weet nog te boeren, dat bij Van Rompuy en Barroso geen onweerstaanbare neiging bestaat om elkaar dagelijks af te lebberen. Er zou zelfs een stille strijd woeden over de vraag wie het dichtste bij dertig centimeter komt.
Nou kan dat best meespelen. Het zijn ook allebei maar mensen. Maar er is ook nog wat jong zeer. De Europese Commissie onder aanvoering van Manuel voelde zich namelijk nogal stevig voor lullo gezet, toen Herman als Belgisch premier oktober 2009 een deal van vier A4-tjes sloot met de grote jongens van energiegigant GDF Suez. Onder wie Etienne Davignon, Herman's Gepetto. De jongens mochten een drietal bejaarde kerncentrales, die bij hoog water de Fuckushimatoets nauwelijks zouden doorstaan, tot 2025 in de vaart houden. Tien jaar langer dan in de wet was vastgelegd.
Zelfs een afgestudeerde Inholland-student zou de vraag opperen wat GDF Suez extra moest schokken voor die deal. Noppes, niente, nada. Herman gaf een cadeautje weg. Een cadeautje dat de winkel van Etienne niet alleen in staat stelde om de kas te spekken, maar ook haar monopolie in de stroomvoorziening te handhaven. En als er één ding is waar de Europese Commissie een zware blaas van krijgt dan is het monopolies. Liberalisering is het toverwoord, ook al is Sesam daar niet van onder de indruk. Hoe het verder ging? Stay tuned.

1. In april vorig jaar stortte het vliegtuig, waarmee de Poolse president Lech Kaczinsky en de Poolse legertop onderweg waren naar Smolensk voor een herdenkinsgplechtigheid, onder verdachte omstandigheden neer. Niemand van de 96 inzittenden overleefde de crash.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017