Lady en zijn tramps (004)

31 januari 2016
Hits: 473

Robert Seldon Lady had in de zomer van 2013 nog mazzel. Hij werd in Panama in een juridische abri gemikt. Omdat ie op een internationaal verlanglijstje stond. Hadden Italiaanse handhavers voor gezorgd, want Robertje had leiding gegeven aan een CIA-operatie in Milaan. In februari 2003. Daarbij werd de ouwe imam Abu Omar van straat gehaald en op een baardvlucht naar Egypte gezet. Via het Amerikaanse militaire vliegveld Ramstein in Duitsland. Op verdenking van terroristisch jihadden. Achter de sfynx kreeg ie een behandeling met natte handdoeken, het oprekken van gewrichten, het testen van zijn trommelvliezen en andere bekende wellnessgrapjes. Maar er kwam vanachter zijn strottenhoofd geen info naar buiten die een feestje rechtvaardigden. Dus gaven de Egyptische baardzoekers en hun Amerikaanse collega's vier jaar nadien de strijd op en zetten Abu met een schouderklopje op straat. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want toen die licht in de kreukels in Milaan was teruggekeerd wendde hij zich tot de hofhouding van Vrouwe Justitia en kwam er een officieel onderzoek op gang. En omdat de hele operatie nogal ruk was verlopen trokken de ijverige Milanese carabinierismurfen al snel de hele CIA-reut boven water, aangevuld met een handje Italiaanse dames en heren uit de organisatorische en facilitaire sfeer. Uiteindelijk werd iedereen bedacht met vele jaren kerker, zij het dat de meesten bij verstek werden veroordeeld. Zo ook Robert Seldon Lady, maar hij zag zijn geest even zweven toen hij in Panama in voornoemde abri werd getrokken. Goddank bleken Panama en Italië geen onderling uitleveringsverdrag te hebben getekend en kon Robertje de volgende dag al terugkeren naar de USSA. De Italiaanse autoriteiten incazzato [pissed off, red.] achterlatend.
Minder mazzel lijkt Sabrina de Sousa te hebben. Dat meisje werkte ten tijde van de kidnap op het Amerikaanse consulaat in Milaan en hoorde bij het team van 22 CIA-hommels die Abu een gratis vakantie naar Egypte bezorgden. Zij zorgde voor de coördinatie tussen haar hommels en de betrokken Italiaanse collega's. Daarvoor kreeg ze zes jaar voor haar bevallige mik. Ook in absentia.
Daar was ze knap incazzato [pissed off, red.] over en in 2013 spillde ze een flink blik beans (1). Dat hoort niet in die subversieve kringen, dus wat geschiedde? In april 2015 vloog ze met haar vechtgenoot naar Goa met een tussenlanding in Lissabon. Daar werd ze net als teamleider Robert Lady in Panama overkwam in een provisorische abri gemieterd, omdat ook zij op eerder genoemd verlanglijstje stond. En na het nodige juridische gebakkelei besloot het Portugese Hooggerechtshof eind vorige week dat zij kon worden overgeleverd aan de Italiaanse handhavers. Sabrina heeft nog één mogelijkheid om dat vonnis aan te vechten, maar het ziet er somber uit. Dat heb je ervan als je beans gaat spillen. Dan krijg je shit. Stay tuned.

 

(1) Zie dit artikel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2016
Aantal keren bekeken: 473
Lady en zijn tramps

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch