Skip to main content

Fast, furious,Iran

woensdag 12 oktober-2011
Gary Grindler zit met zijn ballen voor het blok. Eind vorige week kwam namelijk het bewijs uit de riolering, dat de huidige rechterhand van minister van Justitie Eric Holder al op 12 maart 2010 volledig werd ingelicht over de stand van zaken bij de operatie "Fast and Furious". Voor de mainstreamconsumenten: "F and F" is een operatie van het Bureau Alcohol, Tobacco, Firearms (ATF), dat een hele schiettent vol wapentuig via stromannetjes aan ongezellige lieden en koppensnellers in Mexico leverde met de ultieme bedoeling om door het spoor van de wapens te volgen een heel irregulier kartel op te kunnen rollen, i.c. Los Zetas.
Op het moment dat Grindler gebriefd was de operatie een half jaar aan de gang en was vriend Gary onderminister. Oftwel, de op een na hoogste knuppel onder Eric. In januari van dit jaar werd hij omgekat tot chef staf van Holder. Hij houdt nu dus zelfs de deur van de plee open als Eric gaat pissen.
Tot nu toe werd ons door de strot geduwd dat "F and F" een lokale blunder was en dat de top van Justitie er geen reet van wist. Maar we mogen nu met een gerust hart aannemen, dat ook Holder volledig op de hoogte was en als hij het wist.....you got it. Obomba zag zich dan ook genoodzaakt om te verklaren dat noch Hij noch Holder er ook maar iets van geweten hebben. Maar het water steeg de afgelopen week. En snel.
Gisteren koos Eric voor een curieuze verdediging vooruit. Hij verklaarde namelijk Iran verantwoordelijk te houden voor een plot, waarbij de Amerikaanse Iraniƫr Manssor Arbabsiar een Mexicaanse onverlaat had ingehuurd om voor een bedragje van in totaal 1,4 meloen dollar bij de Saoedische ambassadeur in Washington de lamp uit te blazen. Met een pakketje C4. Collateral damage? Nou ja, desnoods. Hij had al een klein tonnetje betaald aan de speedy gonzalez, die zich had gepresenteerd als een killer van....Los Zetas. Maar jammer nou, hoe kan je het zo slecht treffen, de Mexicaan was een informantensmurf van de DEA en kabelde alles door.
Overigens was dat tonnetje afgelopen zomer in twee tranches naar Manssor toegestuurd vanuit Iran. Door neef Ali Gholam Shakuri. Een hotemetoot bij Islam-exportafdeling van het Iraanse leger, de Quds Forces. Met instemming van andere hoge Quds. Om die er allemaal vol bij te naaien liet de FBI begin deze maand Manssor nog drie keer naar Ali bellen. Maar om nou te zeggen dat die van enthousiasme uit zijn minaret ging zou lichtelijk overdreven zijn. Hij zag eigenlijk niks in het Mexicaanse avontuur en wilde zeker de nog uitstaande 1,3 meloen niet betalen.
Iran en Saoedie-Arabiƫ zijn geen dikke mik met elkaar. Maar wat voor nut bovengenoemde aanslag zou hebben voor Teheran is moeilijk te construeren. Het nut ligt eigenlijk meer aan Amerikaanse kant, omdat het voorkomen van een vervroegd uittreden van de Saoedische ambassadeur de relatie tussen de USSA en de olieboeren uit Riyad weer een oppeppertje zou geven. Dat was wel een beetje nodig na al het omstreden Amerikaanse geweld tegen de Islamitische broeders en de steun aan Jerusalem bij het torpederen van de Palestijnse staat.
Bovendien kan al dit gedoe mooi dienen als opmaat voor een eventueel nieuw militair avontuur in het Midden-Oosten en het wegmoffelen van de bemoeienis die Obomba en Holder zonder twijfel hebben gehad met de operatie "Fast and Furious". Conspiracy? Zaaaaaaaalig.

Klik hier om uw reactie toe te voegen