Octopussy (516)

Hits: 467

woensdag 19 februari-2014
Mevrouw D. Zij was een van de mensen die ondanks onze jarenlange berichtgeving over de wandaden van Robert van de Rhee cs. erin tuinden en 1 obligatie Ener2save bestelde. Op 20 augustus vorig jaar zond de gelukkige filiaalhouder Van der Gulik haar de volgende mail. Komt ie:

"Geachte mevrouw D.,
Ik dank u voor uw opdracht en het gestelde vertrouwen. De stukken voor 1 obligatie ad 9700 euro zullen wij morgen aan u toesturen. Naar aanleiding van uw opmerking dat u graag had willen opnemen herhaal ik hierbij: “Wij danken voor uw vertrouwen en zullen dat niet beschamen”. U een fijne avond toewensend, verblijf ik, met vriendelijke groet, Marco van der Gulik
”.

Volgens Marco had roerganger Robert van de Rhee op dat moment het smartgrid-vehikel al verlaten vanwege zijn in juli uitgesproken persoonlijk faillissement (1). Maar kennelijk was dat voor Robbedoes geen beletsel om na de eerste order totaal uit zijn bruine bol te gaan. Hij schreef op diezelfde twintigste augustus aan zijn maatje in Amsterdam:

"Yeeeees. Het eerste schaap is over de dam!!!! Het zal nog wel wat regelwerk vergen voor ik het binnen heb, maar dat los ik morgen op!!! Zie je nu wel!!! Feest nu in Marbella. Gr. Rob”.

Heel veel toeters en nog meer bellen dus. Zowel in de Bijlmer als in Marbella. Maar jammer nou, vier dagen daarna kakte de stemming stevig in. Aanleiding was de volgende mail van mevrouw D. Komt ie:

"Geachte meneer Van der Gulik,
Nadat ik afgelopen week getriggerd werd door de overeenkomst met taalfouten gingen, zoals aan u telefonisch medegedeeld, de alarmbellen rinkelen. Na verder onderzoek hebben we besloten om niet deel te nemen aan deze overeenkomst. Wat u in deze mail schrijft over een rentegroep en verwerking van de storting acht ik niet relevant. U reageert boos en voert druk uit. U kunt mij echter niet verplichten te tekenen, laat staan te storten. Dit ga ik ook niet doen. Iedere zakelijke overeenkomst heeft minimaal een week bedenktijd, dus druk uitoefenen met sancties is niet van toepassing. Met uw dreigementen stelt u zich niet professioneel op en hebben wij (mijn man en ik) alle vertrouwen in u verloren. Ons besluit staat vast. We sluiten deze zaak af en we wensen hierover niet meer benaderd te worden. Hierbij groeten wij u, M.D.
”

Een zeperd door een paar taalfouten. Maar Robbie liet het er niet bij zitten. Stay tuned.

(1) Zie Marco's desbetreffende schrijfsel in aflevering 513 dd. 14 februari 2014

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 467

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch