Poen en polletiek (002)

01 maart 2017
Hits: 382

maandag 17 januari-2011
Het zal u misschien een vette saucisse wezen, maar in het land van Bibi Wilders' stagiaire Marine le Pen blijft het een hot item. Zij het wat smeulend. Het gaat om de steekpenningen die in de jaren negentig van de vorige eeuw in de gleuf van een stel Pakistaanse laagwaardigheidsbekleders waren geschoven in verband met de verkoop van drie onderzeeërs. Naar goed gebruik kwam een deel daarvan (omgerekend zo'n 33 meloen euro) weer retour en France en naar kwaaie tongen beweren doken ze uiteindelijk op in de verkiezingskas van Chirac's toenmalige presidentiële tegenstander Edouard Balladur. Via de speciaal daarvoor in het leven getrokken Luxemburgse spookfirma Heine, een rekeningetje op de Isle of Man en idem in Vaduz. Dit pad zou zijn gebaand door twee Sinterklazen: Balladur's kabinetschef Nicolas Bazire en penningmeester Nicolas Sarkozy. Die ontkennen tot ze bleu zien. Ook al omdat er geen doorslaggevend bewijs is (1).
Maar dat kan binnen afzienbare tijd veranderen. Onderzoektoga Marc Trévidic heeft namelijk contact gezocht met een kleine vlucht Zwitserse collega's om te kijken of hij toch de pijl uit deze zure appel kan wurmen. En daarvoor zou hij graag willen neuzen in het dossier van het koppel Benazir Bhutto / Asif Ali Zardari, respectievelijk voormalig première (rip) en huidig president van Pakistan. Beiden veroordeeld wegens het aannemen van steekpenningen en corruptie via de naar wc-eend riekende Zwitserse firma SGS, een dochter van het ook al kwalijk walmende Cotecna (2).
Benazir en Asif maakten bij dit balletje balletje gebruik van twee internationale handelaren in wapentuig: Amir Lodhi en Abdul Rahman El-assir. En wat denk je wat? Die graaiden ook mee in de Franse onderzeeër-deal. Dat kan nog benauwd worden voor die kleine opsodemieter in het Elysée. Daarom houden wij onze periscoop boven water. Restez tuned.

1) zie aflevering 1 dd. 18 november 2010.
2) wat is een zoekmachine toch een handige uitvinding. je hoeft alleen maar SGS uit je digitale piano te persen en hop je krijgt de hele reut op je bord.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 382
poen en polletiek

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch