De rechterlijke macht en Bas Koole (004)

02 april 2017
Hits: 456

woensdag 22 februari-2006
Open deur: van het een komt het ander. Wij meldden in onze vorige aflevering dat ir. Koole vrij recentelijk moest opzouten als voorzitter van een stel zakelijke vehikels die elkaar een sinaasappeltje toegooien in Costa Rica. Daar hoorden bekende namen bij, maar ook tot nu toe onbekende. Zoals Finacor en Landoq.
Effe checken. Finacor is de voortzetting van de stichting Furia die net als Mars ooit voorwaarts ging onder leiding van ene Jan Hinloopen, die na de komst van generalissimo Koole een stapje terugdeed.
Landoq blijkt een makelaarskantoor te zijn dat investeerders over de streep probeert te trekken om in Costa Rica stukkies grond al dan niet bezet met boompies te kopen. Het ouwe verhaal dus. Levert op termijn een vette winst op van 12 tot 14 procent. Als je Landoq tenminste geloven mag. En dat is nou juist het probleem. Er wordt je goud aangeboden, maar als het uiteindelijk brons wordt mag je blij wezen. Als het al geen blik is.
Bovendien kan je nergens uit de reclame van die club op het internet opmaken wie achter het stuur van het vehikel zit. Volgens eerdere correspondentie zou ir. Koole inmiddels vanwege zijn drukke werkzaamheden op de sociale werkplaats in het Zeeuwse Clinge vervangen zijn door een andere grootheid. Maar door wie? Kunnen we hem persoonlijk vragen, maar om nou de sociale werkplaats te vragen of we onze oude vriend even aan de lijn kunnen krijgen is misschien wat genant voor hem. Dus maar even kijken of we dat geheime adres in Kalmthout kunnen achterhalen. Zullen we gokken? Op het oude adres van Ben Ansems (1). De aartsvader van het hele vruchtgebeuren in Costa Rica, die vorig jaar uit zijn huis werd gepleurd nadat hij een conflict met de heren De Bode en Maurits over een tweede hypotheek had verloren (2). En het is natuurlijk zonde als zo’n stulp leeg staat. Stay tuned.

1. Via de zoekmachine op onze hoofdsite vindt u de naam van Ansems terug in heel wat zorgelijke stukkies over Fecundo.
2. Tussen de heren De Bode en Maurits is het ook niet altijd feestelijk geweest. Zie daarvoor bijvoorbeeld aflevering 154 van de serie "Octopussy" op onze Followup-site. Daarin is zelfs sprake van het zwaaien met een gun en dat gebeurt meestal niet in een sfeer van gezelligheid en jolijt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 456
De rechterlijke macht en Bas Koole

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch