Skip to main content

Dutroux revisited (012)

01 april 2017

vrijdag 27 april-2012
Eergisteren keerde een groep gerechtssmurfen de hele boel om bij de Belgische rechtsbuiten lopende volksvertegenwoordiger Laurent Louis. Zowel in zijn huis als op de adressen waar hij zijn brood verdient. Op zoek naar alles wat betrekking heeft op de zaak die hij opnieuw het veld heeft ingetrapt: de dood van Julie Lejeune en Melissa Russo (1). Voor een deel dezelfde info als indertijd bij kardinaal Danneels werd buitgemaakt, alleen werd die ouwe mijter daarna netjes in veilige haven gemanouvreerd.
Of dat ook met Louis gebeurt is nog de vraag. Er loopt nu een officieel gerechtelijk onderzoek, maar L.L. heeft inmiddels een bef van e2 naar e4 geschoven met het verzoek aan het parlement om schorsing van dat onderzoek.
Mag je zeggen dat Louis niet al te fris heeft gehandeld door met autopsiefoto's te gaan wapperen. Maar bij alle eilie die daarna is ontstaan zou je bijna gaan denken, dat de Belgische volksvertegenwoordiging iets koetkekoet definitief onder het hoogpolig probeert te wurmen. Daarom alleen al blijven wij onze vinger aan de bloedbaan houden. Stay tuned.

1. Zie aflevering 11 dd. 23 april 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Dutroux revisited