Zwarte smurfen (006)

vrijdag 8 oktober-2010
Nee hoor, dr. Hans Vogel kan het schudden. Stephen Kavelaar, de jolly joker van Binnenlandse Zaken, houdt zijn poot stijf. En zijn andere ook. Hans moet wachten tot de ministers van Defensie (1) en Binnenlandse Zaken van het kabinet-Wilders een beetje zijn ingeburgerd en vervolgens antwoord hebben gegeven op de vragen van de SP-ers Van Bommel en Van Dijk. Dan komt Hans pas aan de beurt. Regels zijn er om in het ronde dossier te sodemieteren. En dr. Hans Vogel? Die schreef zwaar over zijn plas een voorlopig laatste brandmail aan Stephen. Komt ie:

"In het licht van uw eerste twee ontwijkende en excuserende reacties ga ik ervan uit dat er van onwil sprake is. De manier waarop u namens het ministerie reageert bevestigt helaas het uiterst negatieve beeld dat ik heb van de ethiek en de werkwijze
van de ambtenarij in Nederland. Vooral ook van de gewoonte om de burger en de buitenwereld in het ongewisse te laten inzake de werkelijke modus operandi. Niets persoonlijks overigens. U bent tenslotte ook maar een onderdeel van een organisatie die volkomen de weg kwijt is. Het is toch te gek voor woorden dat u geen idee heeft wat de minister straks gaat antwoorden op de Kamervragen. Ik neem aan dat u onderandere die antwoorden voorbereidt. Dat moet toch mogelijk zijn binnen enkele dagen. Tenzij het leugenachtige antwoorden betreft, die op de juiste manier moeten worden verwoord om de verantwoordelijke minister en de belangen van "bondgenoot" VS af te schermen.
Ik ga er dus van uit dat ik vragen stel over zaken die het ministerie het liefst geheim zou houden. Dat is uitermate ernstig omdat uw partner Xe Services een criminele organisatie is
".

Zo Stephen, eat your heart out voor een paar weken. Wij wachten ongeduldig af. Overigens, wat die vragen van Van Bommel en Van Dijk betreft, een deel daarvan heeft betrekking op een voorval in Islamabad in oktober vorig jaar. Toen werden de twee Nederlandse marechaussees Willem Ven en Tom Smith door Pakismurfen aangehouden in een BMW zonder diplomatieke nummerplaten en wat militaire snuisterijen in de achterbak. Als u toch niks te doen heeft kunt u die happening terugvinden in de eerste drie artikeltjes van de serie "Blik op de weg" van vorig jaar oktober. Heel vermakelijk allemaal. Stay tuned.

(1) Onze correspondent op Bonaire had gisteren gelijk. Henk Kamp heeft zich inderdaad gemeld bij de Rutte-kliek. Maar naar verluidt wordt hij geen minister van Defensie maar van Ruimte. Kan ie lekker lullen.

Zwarte smurfen

  • Hits: 275
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch