The return of mr. Polly Peck (002)

maandag 30 augustus-2010
Als u een dezer dagen de onbedwingbare aandrang mocht hebben om in het Londense Mayfair rond te banjeren, dan loopt u een redelijke kans om een meneer met een electronisch bandje om zijn been tegen te komen. Dat is Asil Nadir. De Turkse grootondernemer, die afgelopen donderdag terugkeerde van een door hem zelf ingestelde ballingschap in het noorden van Cyprus. Na in 1993 zijn snor te hebben gedrukt toen hij in een kruipruimte dreigde te verdwijnen wegens het hansklokken van 34 meloen pond uit zijn verpakkingsonderneming Polly Peck. Er is langdurig gedönert over zijn terugkeer (1). Vooral ook omdat hij bang was voor duistere machinaties aan de kant van het OM en geef hem eens ongelijk. Vrijdag moet hij voor het eerst voorkomen. Dan zal blijken of de Britse overheid nog veel puf heeft om na zoveel jaar nog een langdurig en kostbaar proces aan te gaan, terwijl de uitslag nog lang niet vast staat. Verdwenen bewijsstukken, dooie getuigen, getuigen met geheugenstoornissen, getuigen met plasproblemen etcetera etcetera. Je weet het maar nooit. Asil zal zeggen dat ie onschuldig is aan de 66 tegen hem ingebrachte aanklachten. Zo'n kop zouden wij ook hebben. Nou kennen wij (goddank) het hele dossier niet, maar duizend tegen één dat daar niks bij zit over Nadir's betrokkenheid bij de handel in verwarrende middelen. Of de Britten lezen Kleintje Muurkrant niet of ze willen er geen chocola van maken. Een fruitig zaakje dus. Ingeblikt en wel (2). Stay tuned.

1. Aflevering 1 dateert van 7 september 2003. Ook toen was er al sprake van de terugkeer van vriend Asil ivm. zijn proces.
2. Zie vooral het hoofdstuk "Polly Peck" in het artikel "Mexicocaine met een Hollands sausje" op de site van De Morgenster, waarin de blikjes Del Monte monter over de toonbank rollen.

The return of mr. Polly Peck

  • Hits: 348
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch