Ali en de kadi (001)

zaterdag 26 november-2005
Nou, gisteren was het dan zover hè. Stonden ze voor de Haagse kadi. Die bewoners van de luxe appartemententoren aan het Burgemeester De Monchyplein. Vonden dat de Staat der Nederlanden ze in gevaar had gebracht door Ali Cyaan Kali door hun strot te duwen als nieuwe buurvrouw. En ze hadden de wind mee, want er was de hele week al sprake van een ware oorlog binnen de VVD tussen de reactionair conservatieve comeback-kid uit Diever en onze Somalische islamietenverdelger.
Het zat hem niet in de veiligheidsmaatregelen. Hoewel, stel je voor dat je visite krijgt en dat die meteen in het kruis wordt getast door een grimmig oortje van Ali op zoek naar pepperspray of erger. Of dat op een of andere manier iemand toch een baaltje explosieven in de parkeergarage weet te deponeren. Nee, geef Ali een vrijstaande zwaarbewaakte tent of zo in Wassenaar met een paar geiten en een koppel hobbykippen en doe het appartement op de elfde etage in de ramsh. Dat was het advies van Ali’s huidige medebewoners aan de Staat, ic. de Dienst Domeinen van sheik Gerrit bin Zalm.
Klinkt plausibel, maar één onderwerp kwam niet ter sprake: de waarde van hun luxueuze appartementen. Die zijn na de entree van buuf Ali bij wijze van overdrijving een geitendrol en een kippenknikker waard. Daar komt nog bij, dat niemand weet wanneer de publiciteitsgeile VVD-icoon de polletiek de rug toekeert en -doe eens een gooi- in een nederzetting vlakbij het Amerikaanse Hudson Institute neerstrijkt? Dan kan de prijs van de appartementen weer in de door oortjes gecontroleerde lift raken. Maar de vraag is wie sheik Gerrit bin Zalm dan weer naar elf hoog jaagt. Geert Wilders? Leon de Winter? Joost Eerdmans? Hilbrand Nawijn? Winnie the Pooh? In dat geval gieren de prijzen meteen weer naar het souterrain of de garage.
En dat is niet grappig. Uitspraak 6 december. Spannend. Stay tuned.

Ali en de kadi

  • Hits: 368
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch