Kobanisis

01 juni 2015
Hits: 582

Als we de glazen tiet toch niet hadden. Dan hadden we bijvoorbeeld nooit avond aan avond kunnen smullen van de bloedige soap in Kobani. De Koerdische stad net over de Turkse grens waar ISIS een tijdlang de lakens en kogels uitdeelde. Tot de Peshmerga de kalifaatwassers eruit wist te mieteren en de gevluchte inwoners weer mondjesmaat naar “huis” konden terugkeren. Mondjesmaat omdat de Turkse douanesmurfen vanwege oud zeer niet geneigd zijn om “kusje erop?” aan de Koerden te vragen. En dat geldt niet alleen voor het doorlaten van Kobani's inwoners maar ook voor spulletjes die een stad nu eenmaal nodig heeft. Zo staat er al een tijdje een voorraad medische apparatuur ter waarde van zo'n 3 meloen euro voor de Turks/Iraakse grens geparkeerd. Afkomstig uit Oostenrijk. Bestemd voor een nieuw te bouwen ziekenhuis in Kobani. Kan die Öcalan vanuit de petoet roepen dat de Koerden op moeten houden met het Turkjes pesten, zo lang dat nog niet is gebeurd gooit Erdogan van tot tijd gewoon de grens op slot. Ook als het om medische spullen gaat.
Hoe ironisch is dat eigenlijk als je weet, dat de gewonde ISIS commandant Emrah C.sinds 28 februari lekker wordt vertroeteld in het universiteitshospitaal van het Turkse Pamukkale. Emrah is een Turk en iedere Turk heeft recht op een medische behandeling als ie ziek, zwak of misselijk is.
Ook als die verschijnselen te wijten zijn aan de gewapende strijd over de grens. In verband daarmee zijn er voor ISIS-strijders van Turkse komaf recentelijk nog 75 bedden gereserveerd in de zuidoostelijke provincie Gaziantep. De rest van het zootje, uit Nederland of zo, mag sinds kort gewoon sneuvelen. Zonder medische hulp. Btw: Was Turkije geen NATO-land? 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 582

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch