Skip to main content

Knipsels

16 juni 2015

Ja, de Oekraïne krijgt een lening van 1,8 miljard euro. Waarom? Nou, de kosten van het bestrijden van "de opstandelingen" mag mede gedragen worden door de Europese belastingbetalers. En die voortdurende hervorming van de economie aldaar mag ook wat kosten. Even vergeten zeker dat nadat het IMF wat miljarden in Kiev had neergeplempt er plots miljarden op offshore rekeningen van enkele “hervormers” op Cyprus belanden. 
Maar voor Pjotr met de Pet in de Oekraïne was er wat slecht nieuws, er komt namelijk geen vrijstelling van de visumplicht voor de EU.
Voor ons, EU burgers was er wat nieuws uit Brussel, waar onze Timmermans een klein skeptertje zwaait. Kijk, wat de EU nodig heeft is niet meer maar minder democratie. Vandaar dat ons Franske wat wil moderniseren. Er moet meer transparantie en controle komen bij de voorbereiding van wetsvoorstellen. Klinkt niet slecht, totdat je de kleine letters gaat lezen waaruit blijkt dat zowel de burgers als de nationale parlementen niks meer te vertellen krijgen. Wie wel? Nou een heel oud idee uit de jaren 60 keert terug, technocraten. Deskundigen die kunnen beoordelen wat wel en wat niet in de wetten mag worden opgenomen. En als voorschotje op zoiets heeft de EU al wat van haar regels laten vallen. In het kader van het zo geroemde vrijhandelsverdrag TTIP zijn nu plots sommige pesticiden weer toegestaan. Er mag dan wel een link bestaan met kanker en mannelijke onvruchtbaarheid, maar voor onze economie moet dat kunnen.

Maar voor een goed begin van het weekend ook eens iets leuks

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015