Skip to main content

Komt Bush?

Hits: 388

woensdag 8 oktober-2003
Sinds de ontbijtscène van Balkenende en De Hoop Scheffer van begin september in het Witte Huis, doet een hardnekkig gerucht de ronde dat George W. Bush, naast Engeland, in november ook een bezoek aan Nederland zal brengen.
Actieblad Ravage van deze week legde een aantal burgers de vraag voor of de man in aanmerking komt voor een onofficiele welkomstceremonie. De persvoorlichter van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt van niets te weten, de Amerikaanse ambassade reageert niet, maar Hans van Heijningen, naaste medewerker van SP-kamerlid Harry van Bommel, weet wel beter. ,,Ik heb het bericht zo'n week of driegeleden doorgekregen. Toen werd 7 november als datum genoemd'', aldus Van Heijningen. Hoewel hij deze datum nog bevestigd moet krijgen, verzekert Van Heijningen dat Bush door de SP in elk geval met ,,open armen'' zal worden ontvangen. Van Heijningen: ,,Wij zullen een groots welkomstcomité voor de man in het leven roepen. Er moeten in elk geval zoveel mogelijk mensen de straat op om te protesteren tegen het beleid van deze meneer.'' Op de website van wereldcrisis.nl bericht het Platform tegen de Nieuwe Oorlog dat het bezoek van Bush aan Nederland zal worden aangegrepen voor een nieuwe landelijke demonstratie tegen de Amerikaanse buitenlandse politiek. AMOK, Kerk&Vrede en XminY laten weten zich zeker als voortrekkers van het Platform in te zullen zetten voor deze demonstratie.
In Engeland, waar Bush op uitnodiging van Blair hoogstwaarschijnlijk van 19 tot 21 november een bezoek aflegt, heeft de Stop the War Coalition reeds aangekondigd
hun ,,grootste demonstratie ooit'' te zullen organiseren. ,,De meerderheid in dit land vond een oorlog tegen Irak onrechtmatig. Met deze uitnodiging, waarbij belastinggeld wordt gebruikt om deze opper-oorlogsverkoper als een soort Britse oorlogsheld te ontvangen, verergerd Tony Blair de situatie alleen maar!'', aldus een woedende John Rees van Stop the War.

Klik hier om uw reactie toe te voegen