Gebenk, gebenk

Hits: 347

dinsdag 10 december-2013
Benk Korthals heeft er tabak van. Hij heeft het bestuur van de VVD laten weten mei volgend jaar te kappen met het voorzitterschap van de sloperspartij. Stond er in het bijbehorende berichtje in de mainstream dat Benk zich errug had ingezet voor de integriteit van zijn cluppie. Zijn de collega's zeker Benk's rol als minister van Justitie vergeten bij het schielijk ten grave dragen van Teeven's List. Een lange lijst van hoogwaardigheidsbekleders die volgens onze toenmalige crimefighter zich chantabel hadden opgesteld ondermeer door hun broek te laten zakken op verkeerde plaatsen. Onze integere Benk stuurde als een schicht een stel speciale smurfen op pad om zijn kaste te behoeden voor een perfect storm. Binnen een half jaar was de lijst afgewerkt. Waarschijnlijk een wereldrecord in de categorie “diepgaande onderzoeken”. Niemand van de lijst ging voor de bijl cq. de kadi. Zijn we heel vaak op teruggekomen. Heeft geen ene hol opgeleverd.
Hetzelfde gold voor een meloenenaffaire rond een gerenommeerde Utrechtse bef en zijn voor Fortis/AMEV werkzame echtgenote, die naar verluidt op aandringen van de top van de bankverzekeraar en minister Benk onder de wol werd gestopt (1).
Nog een staaltje van ontroerende integriteit voltrok zich in de beginjaren van deze eeuw toen vriend Korthals als minister een zwaar potje zat te liegen in de Tweede Kamer bij de discussies over de bouwfraude. O, en waarom deze liberale “slapzak” (2) zeven uur lang aan de voortanden werd gerukt bij het onderzoek naar de achtergronden van de affaire rond Jos van Rey is nog niet helemaal helder. Kortom, iedereen bij de VVD zal in mei een brok in de strot krijgen bij het langzaam wegebben van het lied “Gebenk, gebenk, gebenk, gebenk, oe oeoe”.

(1) Zie aflevering 38 van de serie “Tussen premies en piraten”.
(2) Kwalificatie van Johan Derksen over Benk's functioneren als voorzitter van de Raad van commissarissen van de KNVB.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 347

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch